«Інгулець» мінімально програв донецькому «Шахтарю» в останньому турі УПЛ

Перегляди: 710

У матчі останнього, 26 туру чемпіонату УПЛ петрівський «Інгулець» у Києві зустрічався зі срібним призером цього сезону – донецьким «Шахтарем» сьогодні, 9 травня, повідомляє кореспондент CBN.

Нагадаємо, це була перша зустріч цих суперників у елітному дивізіоні. Поєдинок у першому колі команди не зіграли через проблеми з газоном на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому. Отже, «гірники» отримали технічну перемогу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього разу нічого не завадило конкурентам вийти на футбольне поле. Та й присутність уболівальників на трибунах НСК «Олімпійський» додавала мотивації гравцям. Обидві команди вже вирішили турнірне завдання. Футболісти могли грати у своє задоволення, а тренери - експериментувати.

В основі «гірників» з’явилися Болбат і Судаков, що було певним сюрпризом. А Сергій Лавриненко через ушкодження не мав можливості задіяти кількох лідерів. У стартовому складі петрівчан цього разу зіграли Асмелаш і Коробенко, які не мали великої ігрової практики. А місце у воротах, за рішенням тренерів, посів Артем Малиш.

Гра розпочалася майже без розвідки. І першими небезпеку біля воріт Трубіна створили наші земляки. Артем Щедрий обіграв Матвієнка й пробив. Голкіпер «Шахтаря» перевів м’яч на кутовий.

Ну а далі господарі поля захопили ініціативу й атакували великими силами. Але забили підопічні Луїша Каштру після швидкої контратаки. Гості заробили кутовий, але конкуренти м’яч перехопили, а петрівчани не встигли повернутися в оборону. Алан Патрік класною передачею кинув у прорив Тете, який здійснив швидкісний забіг із власної половини поля до воріт Малиша. А тут ще захисник Квасний не встиг за бразильцем і зіткнувся зі своїм воротарем. Тете обіграв обох і спокійно закотив м’яча у ворота – 1:0.

А ось Квасний отримав травму й не зміг продовжити гру. Замість нього на поле вийшов Младен Бартулович, який забив єдиний переможний гол у попередньому поєдинку з ФК «Львів». Але в цьому матчі досвідчений хавбек вимушений був більше працювати на оборону. «Шахтар» продовжував домінувати й атакувати великими силами. Шанси збільшити перевагу господарів мали Соломон, Дентіньо, Судаков та Алан Патрік. Дентіньо влучив у стійку воріт, а інших гравців підвела виконавська майстерність, і Малиш забити не дозволив.

Єдиний момент у гостей мав Запорожець, але пробив трохи вище поперечини. Ну й простріл Козака перервали захисники. Перший тайм завершився за мінімальної переваги «Шахтаря» - 1:0.

У другому таймі характер гри не змінився. Господарі поля володіли великою ігровою та територіальною перевагою. «Гірники» створювали гольові моменти, але реалізувати свої можливості не могли. Та й Артем Малиш грав надійно. Петрівчани кілька разів вибігали в контратаки, але довести їх до результативного удару не виходило. Одного разу після штрафного помилився Трубін, але Коробенко не влучив у ворота з декількох метрів. Та й свисток арбітра зафіксував гру на воротаря.

На 87 хвилині після швидкого випаду небезпечно пробивав по воротах Трубіна Денис Янаков, який вийшов на заміну. Та м’яч пролетів трохи вище поперечини. Згодом зльоту «стріляв» метрів із 17 Ніка Сітчінава. Трубін м’яч упевнено забрав. Та все ж більше шансів забити вдруге мали «гірники», але до фінального свистка рахунок так і не змінився.

«Шахтар» здолав «Інгулець» із рахунком 1:0.

У паралельних поєдинках СК «Дніпро-1» розійшовся миром із «Рухом» - 1:1. І з таким же рахунком завершили свій матч ФК «Львів» і донецький «Олімпік».

У підсумковій турнірній таблиці «Інгулець» посів 12 місце, а ФК «Олександрія» фінішував дев’ятим. Еліту залишає «Минай».

https://cbn.com.ua/2021/05/09/oleksandriya-postupylasya-zori-v-zaklyuchnomu-turi-chempionatu-ukrayinskoyi-prem-yer-ligy/

Київське «Динамо» стало чемпіоном України після п’ятирічної перерви й потрапило напряму до групового етапу Ліги чемпіонів. Хлопці Мірчі Луческу випередили «Шахтар», який став другим і буде проходити два раунди відбору в Лізі чемпіонів, на 11 очок.

Бронзу вдруге поспіль здобула луганська «Зоря» і відправляється до кваліфікації Ліги Європи.

Ковалівський «Колос» і полтавська «Ворскла» посіли четверте та п’яте місця й представлятимуть Україну в кваліфікації Ліги Конференцій УЄФА.

Остаточно цей футбольний сезон завершиться 13 травня, коли в фіналі Кубку України зіграють київське «Динамо» та луганська «Зоря».