«Олександрія» поступилася «Зорі» в заключному турі чемпіонату Української Прем’єр-Ліги

Перегляди: 794

У матчі останнього, 26 туру чемпіонату України з футболу в елітному дивізіоні ФК «Олександрія» на виїзді зустрічався з луганською «Зорею» і програв сьогодні, 9 травня, передає кореспондент CBN.

Команда Віктора Скрипника вже забезпечила собі бронзу. Тож, пам’ятаючи про фінал Кубку України, який відбудеться 13 травня в Тернополі, тренерський штаб луганчан виставив на поле доволі експериментальний склад. У гостей також не було турнірної мотивації, й Володимир Шаран надав можливість проявити себе декільком молодим виконавцям: Дришлюку, Мельнику, Устименку, які вийшли в основі разом із досвідченими гравцями.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У першому таймі краще виглядали гості. Вже на третій хвилині Вантух мало не влучив у ворота з 20 метрів. За чотири хвилини Третьяков не влучив по м’ячу, знаходячись наодинці перед воротами «Зорі». Олександрійці більше володіли м’ячем, напружуючи захист суперників. Хлопці Віктора Скрипника більше працювали другим номером, правда, без особливої небезпеки.

На 21-й хвилині гарно пробивав із лінії штрафного Ковалець – трохи вище. За дев’ять хвилин уже майстерність Юрія Паньківа врятувала гостей після потужного пострілу Назарини метрів із 30. Далі Гладкий у штрафному майданчику не встиг гарно обробити м’яч після навісу з флангу Гриня. А на 40-й хвилині той таки Гринь пішов у підкат у власному штрафному проти Вантуха. Арбітр Олександр Соловьян призначив беззаперечний пенальті. До «позначки» підійшов Гречішкін і пробив у лівий від себе кут. Та голкіпер «зоряних» Васіль встиг виставити руку і врятував команду. Перший тайм завершився без забитих м’ячів – 0:0.

Початок другого тайму проходив у рівній боротьбі без особливої небезпеки. А на 63-й хвилині помилилися центрбеки гостей, які залишили Гладкого без опіки. Досвідчений форвард скористався класним навісом Циганскіса й головою метрів із дев’яти вразив ціль – 1:0.

Через п’ять хвилин Володимир Шаран зняв із гри Третьякова та Гречішкіна й випустив дебютанта Еміля Мустафаєва та форварда Олександра Новікова. Двох юних виконавців – Нагнойного та Алефіренка - кинув у бій і Віктор Скрипник. І вже за три хвилини цей дует створив другий гол. Нагнойний «розрізав» своєю передачею захист конкурентів, а Алефіренко вибіг сам на сам із Паньківим, холоднокровно обіграв голкіпера олександрійців і вразив порожні ворота – 2:0.

Володимир Шаран відреагував на помилки замінами Бондаренка та Мірошниченка на Бабогла й Стецькова. І їм довелося протидіяти настирному Шахабу, який провів другий тайм дуже активно.

А на 86-й хвилині гості відновили інтригу. Після подачі в штрафний Вантух пробив, а Новіков вдало підставив ногу – 2:1. Та за час, що залишився до фінального свистка, підопічним Володимира Шарана не вдалося відігратися. «Зоря» перемогла в останньому матчі чемпіонату – 2:1, вона отримує бронзові нагороди та перепустку до Ліги Європи й у гарному настрої готується до кубкового фіналу проти київського «Динамо».

Олександрійці наразі сьомі. Але наші земляки можуть фінішувати й дев’ятими, якщо конкуренти сьогодні виграють матчі вечірньої програми 26 туру.

А в інших поєдинках, які проходили паралельно з грою в Запоріжжі, визначилися учасники єврокубків від України. «Десна» несподівано зазнала поразкии на виїзді «Маріуполем» - 4:1 й стала шостою зайвою командою, адже «Минай» на власному полі поступився «Ворсклі» - 1:2. Саме полтавчани разом із ковалівським «Колосом», який свій матч київському «Динамо» програв, 0:3, отримали путівки до Ліги Конференцій.