В Олександрії зустріли першу хвилину миру (фоторепортаж)

Перегляди: 682

8 травня в Олександрії пройшла незвична акція під назвою «Перша хвилина миру».

Близько 23:00 біля колишнього кінотеатру «Жовтень» зібралися містяни, аби символічно відзначити наближення Перемоги та вшанувати пам’ять загиблих під час Другої Світової війни, повідомили CBN у прес-службі міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Такий час обрали невипадково, адже 76 років тому о 23:01 набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини.

Захід відвідали міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, керівництво районної ради, представники депутатського корпусу, громадські діячі й жителі міста.

Міський голова зазначив: «Маємо пам’ятати ті непрості часи, які були 76 років тому. Щиро дякуємо тій невеликій когорті свідків, які сьогодні залишаються ще поруч з нами. Ми щиро вдячні сьогоднішнім захисникам України за те, що вони продовжують боронити нашу рідну землю. Віримо і знаємо, що обов’язково дочекаємося іще один день перемоги над тими, хто напав на Україну сьогодні». Також Сергій Кузьменко побажав всім олександрійцям миру, добра і здоров’я.

О 23:00, після завершення свого виступу, міський голова запропонував присутнім символічно послухати тишу, тобто першу хвилину миру.

На завершення заходу кожен охочий за бажанням міг прикрасити макет мапи України, який стояв на імпровізованій сцені, червоними маками – символом пам’яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів.

Творчі номери протягом заходу виконували солісти та учасники хореографічних колективів ПК «Олександрійський театр» і студенти Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв.

Фото з Facebook-сторінки міськради Олександрії