Закриття філії Донецького медуніверситету у Кропивницькому: «Європейська Солідарність» виступила з офіційною заявою

Перегляди: 1035

Кіровоградська організація політичної партії «Європейська Солідарність» виступила з офіційною заявою щодо закриття Філії Донецького національного медичного університету в Кропивницькому.

Про це повідомляє CBN з посиланням на facebook-стoрінку «ЄС».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні в інформаційному просторі Кіровоградської області було оприлюднено інформацію про закриття Філії Донецького національного медичного університету в Кропивницькому. Відповідне рішення прийняла Вчена рада вишу вчора, 12 травня 2021 року. Підстава, як повідомляють ЗМІ, неможливість виконання Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності», — йдеться у заяві «Європейської Солідарності».

У політичній силі нагадали: у 2016 році у Кропивницькому було відкрито два факультети вишу. Університет розмістився в будівлі на Великій Перспективній. У перспективі навіть розглядали можливість, що філія трансформується в окремий медуніверситет.

«Тодішнє керівництво обласної державної адміністрації (С. Кузьменко), обласної ради (О. Чорноіваненко), міської влади (А. Райкович) за підтримки народних депутатів (К. Яриніч) у співпраці вжили неймовірних зусиль задля відкриття філії. Саме з відкриттям філії влада мала намір ліквідувати надзвичайно гострий для нашої області брак медичних кадрів. Відкриття філії давало можливість отримати вищу медичну освіту нашій молоді. А наявність іноземних студентів – нові фінансові вливання.

Новина про закриття збурила громадськість. Як таке можливо? Що далі буде із викладачами, студентами?» — цікавляться в «ЄС».

Кіровоградська територіальна організація політичної партії «Європейська Солідарність» вважає, що такі рішення, це, в першу чергу, наслідок абсолютно безвідповідального керівництва профільного міністерства і Уряду.

«Вважаємо закриття Філії Донецького національного медичного університету в Кропивницькому неприпустимим. Закликаємо керівництво обласної державної адміністрації негайно втрутитися у ситуацію для вирішення цього питання, провести відповідні консультації із керівництвом вишу та Міністерством охорони здоров»я.

Зважаючи, що окремі депутати «Європейської Солідарності» в Кіровоградській обласній раді та Кропивницькій міській раді стояли біля витоків Філії Донецького національного медичного університету в Кропивницькому, ми готові надати всебічну підтримку владі у вирішенні цього питання», — наголосили в «Європейській солідарності».