В. о. голови Кіровоградської ОДА: «Працюємо над тим, щоб зберегти медичний виш в області»

Перегляди: 1215

Тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Валерій Жалдак зібрав термінову нараду, щоб вивчити можливість збереження медичного вишу на Кіровоградщині вчора, 13 травня.

Про це CBN повідомили у прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Інформація з Донецького національного медичного університету неочікувана для всіх. Кіровоградщина свого часу доклала багато зусиль, щоб навчальний заклад розташував свій підрозділ саме в Кропивницькому. Нині маємо зробити все, щоб зберегти виш такого профілю в регіоні. Розглядаємо всі можливі варіанти, якою буде база для подальшого функціонування університету – чи це буде підрозділ ДНМУ, чи, можливо, як окремий навчальний заклад», – зазначив Валерій Жалдак.

https://cbn.com.ua/2021/05/13/u-studentskomu-samovryaduvanni-kropyvnytskoyi-filiyi-donetsogo-meduniversytetu-prokomentuvaly-yiyi-zakryttya/

Він наголосив, що за п’ять років роботи підрозділ медичного університету в Кропивницькому викристалізувався, відтак існує повноцінний бекграунд для підготовки кадрів.

«Сьогодні ми створюємо сучасні приймальні відділення за програмою президента "Велике будівництво", другий рік ми боремося з пандемією коронавірусу. В області гостро стоїть питання медичних кадрів. Тому питання збереження навчального закладу медичного профілю для нас дуже актуальне», – додав тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації.

Валерій Жалдак доручив напрацювати дорожню карту збереження медвишу в Кропивницькому.

Станом на сьогодні у підрозділі ДНМУ працюють 192 викладачі і навчаються понад 800 студентів, у тому числі іноземці.

Нагадаємо, вчена рада Донецького медуніверситету, яка засідала у Кропивницькому, Краматорську та Маріуполі 12 травня, вирішила закрити філію цього навчального закладу у Кропивницькому через невідповідність ліцензійним вимогам.