У Кропивницькому відбувся футбольний турнір на Кубок голови політичної партії «Сила і Честь» (фото)

Перегляди: 2510

У Кропивницькому відбувся футбольний турнір на Кубок голови політичної партії «Сила і Честь».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Змагання проходили, протягом двох днів на майданчику зі штучним покриттям кропивницького стадіону «Зірка» за ініціативи голови Кіровоградської обласної організації ПП «Сила і Честь», відомого на Кіровоградщині спортивного мецената Олександра Скляревського. Його пропозицію із задоволенням підтримав голова ПП «Сила і Честь» Ігор Смешко. Погодилися ж зустрітися на спортивному майданчику, поспілкуватися в дружній футбольній атмосфері та поборотися за почесний трофей представники восьми обласних осередків партії «Сила і Честь» та збірна головного партійного Секретаріату.

За умовами проведення турніру футбольні збірні в більшості своїй повинні були складатися з членів партії. Отже, завдання обов’язково перемогти перед учасниками футбольних баталій не ставилося. Це були дружні матчі аматорів. Хоча кілька команд мали в своїх лавах класних виконавців із чималим досвідом. Поєдинки проводилися за змішаними правилами міні-футболу та футзалу за форматом чотири польових гравці та голкіпер.

На груповому раунді грали два тайми по десять хвилин, а півфінали та фінал — два тайми по п’ятнадцять хвилин. На попередній стадії, згідно сліпого жеребу, учасники турніру були розподілені та дві групи. Збірні, що посіли перше та друге місця в своїх групах, продовжували боротьбу за трофей в півфіналах.

Збірна Кіровоградщини стала найкращою в групі А. У першій день наші земляки, яких на поле виводив капітан Олександр Скляревський, у непростій боротьбі здолали суперників з Київської області (4:2) та Секретарітаріату партії (10:0). А вже сьогодні в заключному матчі групового етапу господарі турніру були сильнішими за однопартійців із Дніпропетровщини – 1:0. Тож, до півфіналу команда Кіровоградської області вийшла з першого місця. А другому в цьому квартеті стали футболісти Київщини, які після стартової поразки від нашої команди, двічі були сильнішими за конкурентів із Секретаріату та Дніпропетровської області.

В іншій групі, де змагалися п’ять колективів, поза конкуренцію були футболісти з Одещини та Вінниччини. Нічого протиставити цим класним і зіграним дружинам не змогли візаві з Волинської, Сумської та Полтавської областей. В особистому ж двобої, якій не мав же особливого турнірного значення, виграли представники Одещини – 4:0.

Півфінали вийшли дуже різними. Якщо команда Одеської області не помітила суперників із Київщини – 12:0, то битва між кіровоградською та вінницькою збірними була дуже конкурентною. Наші хлопці грали другим номером, намагаючись злагоджено захищатися й відповідати стрімкими контрвипадами. Та все ж вінничанам двічі вдалося вразити наші ворота. Отже, вигравши другій півфінал – 2:0 – саме футболісти Вінниччини вийшли до фіналу.

Вирішальний матч тримав уболівальників у напрузі від першої до останньої хвилини. Забивши по голу на початку кожного з таймів зусиллями Євгена Романчука, попереду до середини другої п’ятнадцятихвилинки були футболісти Одеської області. Та, замінивши воротаря польовим гравцем, вінничани, після класної комбінації та удару Максима Осередчука, один гол відіграли. Мали шанси вони й зрівняти рахунок. Але, захопившись атаками, хлопці з Вінницької збірної залишили свої ворота порожніми. Цим і скористався голкіпер та капітан одеситів Ігор Іщук, який до цього постійно рятував власні ворота, а в цьому епізоді зрячим ударом забив чемпіонський гол і встановив остаточний рахунок фінального двобою – 3:1 на користь команди Одеської області. Саме представники з Південної Пальміри стали першими володарями Кубку голови ПП «Сила і Честь».

На урочистій церемонії закриття турніру учасників змагань привітали та вручили подяки керівникам обласних осередків заступник Голови ПП «Сила і Честь» Андрій Кривенко, керівник Секретаріату Олександр Мочков та голова молодіжного руху партії Євгеній Куценок. Кожен учасник футбольних протиборств отримав пам’ятний подарунок. А організатор турніру в Кропивницькому Олександр Скляревський отримав спеціальний срібний знак від голови ПП «Сила і Честь» Ігоря Смешка.

Ну й були відзначені найкращий захисник турніру Вадим Швець та автор першого голу Микола Легкий зі збірної Сумщини, найкращий воротар Олег Юренко (Полтава), найкращий бомбардир Вадим Цима (Одеса) та найкращий гравець Максим Осередчук з команди Вінницької області. Цікаво, що трофей віднині буде перехідним, переможці ж не тільки отримуватимуть його зменшену копію, але й право прийняти в себе наступні змагання. Отже, можна стверджувати, що турнір стає традиційним й наступного року футбольний Кубок голови ПП «Сила та Честь» відбудеться на Одещині.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN