Олександрія отримала кисневі концентратори. Вони поки під замком

Перегляди: 978

52 переносні кисневі концентратори отримали міський та районний центри первинної медико-санітарної допомоги Олександрії, передає кореспондент CBN.

Обладнання призначене для амбулаторних пацієнтів, хворих на Covid-19. Тобто для людей, які мають низький рівень концентрації кисню в крові, але можуть лікуватися вдома.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Апарати китайського виробництва. Вартість одного – майже 37 тисяч гривень. Вартість партії лише для міського центру, який отримав 37 концентраторів, становить понад 1 мільйон 300 тисяч гривень. Обладнання прийняли на баланс і опечатали, адже поки невирішеним залишається питання, яким чином передаватимуть його пацієнтам і як це буде оформлятися документально.

«Потрібно, щоб були якісь пояснення з боку Міністерства охорони здоров’я, яким категоріям хворих можна надавати ці концентратори, при яких показаннях, на який час, яка відповідальність буде, юридична відповідальність пацієнта, юридична відповідальність нашого підприємства – вони на нашому балансі знаходяться», - зазначив головний лікар Олександрійського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Сергій Дьячук.