Області потрібні лікарі: у Кропивницькому мітингують студенти Донецького медуніверситету (фото)

Перегляди: 3277

У Кропивницькому біля стін власної альма матер мітингують студенти філії Донецького медуніверситету.

Про це з міста подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Майбутні медики протестують проти закриття філії Донецького медуніверситету. Зараз тут навчаються 800 студентів та 192 людини професорсько-викладацького складу.

Студентам пропонують продовжити навчання до Краматорська, однак там старі та розкидані на відстані 15-18 кілометрів корпуси, але головне — майже утричі дорожче навчання. Його комерційна вартість складає близько 40 тисяч гривень на рік, при тому, що при укладанні договорів раніше студенти платили близько 14 тисяч.

На сьогодні близько ста студентів працюють у лікувальних закладах Кропивницького, в тому числі й ковідних відділеннях. Тепер же вони змушені будуть забрати документи, сім‘ї та покинути наше місто. Залишаються без роботи всі теоретичні кафедри, які й починали тут роботу. З невідомих, на думку викладачів, причин сюди не пустили працювати докторів наук і професорів, у зв‘язку з чим і не виконалися ліцензійні умови міністерства освіти, які стали основною причиною закриття вишу в Кропивницькому.

«Ситуація на контролі в МОН та Адміністрації Президента, однак якщо за тиждень ніяких владних рішень на користь збереження медвишу не приймуть, то його ліквідують, вступна кампанія буде зірвана і роботи не стане», — впевнений викладач філії ДонМУ Віталій Ігнатьєв.

Студенти з Індії, наприклад, кажуть, що посольство забороняє їм змінювати місце навчання, оскільки в такому випадку їхні дипломи будуть недійсними, до того ж вони не мають бажання переїжджати ближче до зони ООС. Зараз Індія закрита і не всі родити студентів мають фінансову змогу допомогти дітям у подальшому навчанні.

Обласна рада буде робити все можливе, щоб зберегти філію, запевнив голова облради Сергій Шульга.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN