У Кропивницькому відновлять Університет третього віку

Перегляди: 2217

Університет третього віку дає можливість людині у старості покращити якість життя через вільний доступ до сучасних технологій, формування нових практичних умінь і навичок.

Про це говорили учасники пресконференції в CBN, присвяченій Міжнародному Дню скандинавської ходьби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Більше 20 років люди оздоровлюються за допомогою такого доступного фітнесу, як ходьба з палицями. Поширюватись у нашій державі цей вид спорту почався з Дніпра. Днем її заснування в Україні вважають 10 червня 2010 року.

Скандинавська ходьба — це вид фітнесу, яким займаються на свіжому повітрі за допомогою спеціальних палиць. За рахунок того, що людина опирається і відштовхується палицями, у неї вмикається в роботу верхній плечовий пояс, знімається навантаження з суглобів колін і хребта. Також користь ходьби з палицями в тому, що при ній працює більше 90% м'язів, покращується робота серцевої системи та покращується кровообіг.

Як зазначив президент федерації скандинавської ходьби України Ігор Єфименко, люди, які об'єднуються в клуби та організації, стають більш енергійними та життєрадісними.

Є кілька напрямків розвитку скандинавської ходьби. Перший з них — фітнес. Це ходьба з палицями на свіжому повітрі для укріплення імунітету та здоров'я. Вік людини може бути різним. Займаються цим напрямком і в 4 роки, і в 92+. Найбільшу ж користь від таких занять отримують люди пенсійного віку, адже вони мало рухаються.

Друге направлення — реабілітація. Вона спрямована для людей, у яких є проблеми зі здоров'ям. Заняття проходять під контролем лікаря та за спеціальною програмою.

Третє направлення — спортивне. Ним можуть займатися всі охочі.

За словами посадовця Дніпровської міської ради Олександра Бодриченка, скандинавська ходьба дає можливість людям похилого віку відчути себе знову молодими.

По всій Україні існує більше 100 Університетів третього віку. Найбільший знаходиться у Дніпрі. На сьогодні у ньому займається більше 13 тисяч людей похилого віку Дніпра. У закладі є й інші направлення — вивчення іноземних мов, робота зі смартфонами, психологія, політологія, здоровий спосіб життя, правознавство та українознавство.

У Кропивницькому цей проєкт існує давно, але зараз він відновиться, отримає нове дихання та продовження.

Партнер заходу: мережа супермаркетів «Файно Маркет».