Кропивницька міськрада звернеться до прокуратури з приводу скандального гуртожитку на Університетському

Перегляди: 2341

Кропивницька міська рада планує звернутися до прокуратури з приводу гуртожитку на проспекті Університетському, 21.

Проект рішення оприлюднений на сайті міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У документі, зокрема, сказано: «Верховною Радою України 04.09.2008 року було прийнято Закон України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” (далі -Закон), яким врегульовано правові, майнові, економічні, соціальні, організаційні питання щодо особливостей забезпечення реалізації конституційного права на житло громадян, які за відсутності власного житла тривалий час на правових підставах, визначених законом, мешкають у гуртожитках. 05.04.2017 року були внесені зміни до вищезазначеного Закону».

«Так, гуртожиток по просп. Університетському, 21, в місті Кропивницькому був включений до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації, та в подальшому був переданий до статутних капіталів інших юридичних осіб, зокрема ДП ЖЕК ВАТ "Кіровоградбуд", та відчужений на підставі договору купівлі-продажу у приватну власність ТОВ "Славія", а також ПП “Вагран”.Таким чином, вказаний гуртожиток підпадає під дію Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” та має бути переданий у власність територіальної громади міста Кропивницького у порядку та строки, визначені вказаним Законом», - йдеться також у проекті рішення.

У зверненні до прокуратури наголошується, що мешканці гуртожитку на проспекті Університетському, 21, не мають змоги приватизувати своє житло. Також у проекті рішення наводиться конкретний приклад: «...керівництвом ПП “Вагран” реалізовано кімнату N937 в гуртожитку по просп. Університетському, 21, в м. Кропивницькому, в якій мешкала та мешкає громадянка Бондаренко Світлана Петрівна зі своїми дітьми. За наслідками реалізації останньої та за заявою Бондаренко Світлани Петрівни по даному факту органами національної поліції здійснюються досудові розслідування N12019120020009211 та N12016120020000425».

Депутати міськради просять керівництво Кіровоградської обласної прокуратури та Кропивницької окружної прокуратури взяти питання на особистий контроль та не допустити «відчуження квартир у гуртожитку по просп. Університетському, 21, в м. Кропивницькому на користь третіх осіб».

https://cbn.com.ua/2021/02/22/zhyteli-skandalnogo-gurtozhytku-shturmuvaly-kabinet-mera-kropyvnytskogo-foto/

Нагадаємо, власник будівлі по проспекту Університетському, 21, ПП «Вагран» та мешканці гуртожитку не можуть знайти спільної мови з 2004 року. Люди вимагають перевести будівлю у комунальну власність міста. Аби домогтися цього, вони позивалися до суду, неодноразово перекривали дорогу та встановлювали намет на центральній площі Кропивницького.