У Кропивницькому керівництво «Укртрансбезпеки» вимагало щомісячну данину від «Екостайлу»

Перегляди: 5670

ПРИМІТКА. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Заступник начальника Центрального міжрегіонального управління «Укртрансбезпеки» - начальник відділу державного контролю за безпекою на транспорті в області Микола Сенченка хотів змусити ТОВ «Екостайл» безкоштовно вивозити побутові відходи бізнес-центру Forum. Після відмови вимагав щомісячно сплачувати йому 10 тисяч гривень за не створення перешкод у діяльності підприємства.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

13 квітня під час вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) перед в’їздом на полігон ТПВ за адресою: вул. Байкальська, 124, двох водіїв ТОВ «Екостайл» зупинили працівники «Укртрансбезпеки». Вони виявили відсутність індивідуальної книги водія, за що передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 2700 гривень. Для вирішення питання співробітники «Укртрансбезпеки» запропонували представнику ТОВ «Екостайл» приїхати до офісу для спілкування з їхнім керівництвом.

Наступного дня представник «Екостайлу» приїхав до приміщення «Укртрансбезпеки», яке розташоване в бізнес-центрі Forum, де зустрівся з Миколою Сенченком. Останній заявив, що в автомобілях ТОВ «Екостайл» є певні порушення, за що передбачена адміністративна відповідальність, а також вказав, що, так як усі автомобілі товариства є двохосними, навантаження припадає на задню вісь, відповідно вони не пройдуть ваговий контроль.

Під час спілкування у дворі бізнес-центру Микола Сенченко зазначив, що є можливість не зупиняти автомобілі ТОВ «Екостайл». Однак для цього товариство має безоплатно вивозити тверді побутові відходи з території Forum’у.

22 квітня під час чергової зустрічі представник ТОВ «Екостайл» повідомив Миколі Сенченку позицію керівництва товариства: воно категорично відмовилося вивозити тверді побутові відходи бізнес центру Forum безоплатно та без укладення договору.

Тоді Микола Сенченко змінив тактику і запропонував щомісячно сплачувати йому 10 тисяч гривень за не створення штучних перешкод в діяльності ТОВ «Екостайл».

Представники ТОВ звернулися до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Миколаєві, з заявою про вимагання грошей.

Близько 12:3529 квітня в альтанці на подвір’ї бізнес-центру Forum співробітники ДБ затримали Миколу Сенченка під час отримання 10 тисяч гривень.

https://cbn.com.ua/2021/04/30/na-kirovogradshhyni-na-otrymanni-habarya-zatrymaly-posadovtsya-ukrtransbezpeky-fotofakt/

30 квітня слідчий суддя обрав Сенченку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

7 травня Заводський районний суд Миколаєва задовольнив клопотання слідчого ДБ про відсторонення Миколи Сенченка з посади заступника начальника відділу державного контролю за безпекою на транспорті у Кіровоградській області строком на два місяці. Підставою для відсторонення стало твердження слідчого про те, що чиновник, перебуваючи на посаді, «може здійснювати вплив на свідків та інших осіб, яким може бути відомо про обставини вчинення ним кримінального правопорушення, знищити або спотворити речі та документи, як в подальшому можуть бути використані у якості доказів у даному кримінальному провадженні».

Під час підготовки матеріалу ми з’ясували, що у липні 2017 року Миколу Сенченка звільнили з посади інспектора сектору реагування патрульної поліції Бобринецького відділення поліції Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області за порушення службової дисципліни. Він намагався оскаржити наказ про звільнення у судовому порядку, але Кіровоградський окружний адміністративний суд повернув заяву позивачу.

Михайло Ярошенко, спеціально для CBN