Ольга Божко, завідувачка краєзнавчим відділом Олександрійського музейного центру (відео)

Перегляди: 1249

Більш як 20 років вона захоплюється краєзнавством. І робить це з великим ентузіазмом. Успішно вивчаючи історію рідного краю, паралельно досліджує й історію православних церков регіону.

У пошуках важливої інформації та історичних даних неодноразово зверталася за допомогою до архівних установ Одеси, Херсона, Дніпропетровська, Кропивницького, де працювала над першоджерелами по кілька днів, не шкодуючи при цьому ані власного часу, ані кревних заощаджень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні її творчі доробки та знання з краєзнавства прислуговуються вчителям та учням міста для уроків, рефератів, наукових робіт. Працюючи останні сім років в Олександрійському міському музейному центрі імені Антоніни Худякової, Ольга Божко робить неабиякий внесок у розширення його тематичного наповнення. Попри велику зайнятість не полишає дослідницької діяльності. І мріє видати книгу про свої краєзнавчі знахідки.

Отож, як починався її шлях у краєзнавстві, які саме люди вплинули на її професійне зростання, і які події з власного життя називає дивом, завідувачка краєзнавчим відділом Олександрійського міського музейного центру Ольга Божко розповість у програмі «Олександрія сьогодні» з Іриною Балашовою.

Дивіться програму щопонеділка о 19:15 на телеканалі «Вітер».