У Долинській підрядника підозрюють у привласненні 2,4 млн на ремонті суду

Перегляди: 1167

Правоохоронці повідомили про підозру директору приватного підприємства за фактом привласнення 2,4 млн грн.

Про це CBN поінформували у прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Єгор Лагода, досудове розслідування встановило, що у вересні 2019 року територіальне управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області провело відкриті торги з закупівлі робіт з реконструкції нежитлової будівлі під будівлю суду в Долинській на загальну суму майже 7 млн грн. Переможцем аукціону стало приватне підприємство з обласного центру.

Після підписання договору підряду та отримання авансу для закупівлі будівельних матеріалів підприємець створив на об’єкті видимість будівництва. Він склав акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо фактичних обсягів.

Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, вартість фактично виконаних будівельних робіт та довідок про вартість виконаних будівельних робіт склала на 2,4 млн грн менше, ніж було зазначено в актах виконаних робіт.

Керівнику підрядної організації повідомили про підозру. Прокуратура готує до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області.

ПРИМІТКА: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.