У Кропивницькому розпочався Бібліофест на Великій Перспективній (фоторепортаж)

Перегляди: 1017

У Кропивницькому сьогодні, 26 травня, розпочався Бібліофест на Великій Перспективній, передає кореспондент CBN.

Яскраву інформаційно-культурно-мистецьку подію обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського проводить десятий рік поспіль. Захід проходить у рамках ювілейного Х міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На локаціях перед книгозбірнею кропивничани могли взяти участь у вікторинах і конкурсах, подивитися виставки нової літератури, вибрати і придбати виріб майстринь декоративно-ужиткового мистецтва – членкинь клубу «Ниточка», мотузяні дива Людмили Люненко та джутові фантазії Юлії Олейніченко.

Кропивничани завзято відповідали на запитання «Чи читаєте ви? Що саме?», складали карту-пазл Кіровоградщини та створювали літературну мапу України, згадуючи, де народилися класики української літератури і сучасні письменники.

Бібліотекарі запропонували жителям міста ознайомитись з книгами на медичну тематику і заразом виміряти тиск, створити за допомогою 3D-ручки милу дрібничку, «взяти рослину у родину» — висадити вдома у квітковий горщик або на клумбу декоративні рослинки.

У відділі мистецтв відкрилася виставка ArtMix. На ній понад 50 робіт представили студенти, викладачі та випускники факультету образотворчого мистецтва і дизайну ЦДПУ імені Володимира Винниченка.

У відділі рідкісних та цінних видань свою колекцію старовинних листівок та світлин презентував кропивницький краєзнавець Віталій Постолатій.

Галина Маслова у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук відкрила власну персональну виставку «Гармонія квітів і кольорів», а у відділі з питань медицини і охорони здоров’я першу лекцію-консультацію в рамках проєкту «Академія здоров’я» провела головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

Стріми виставок і лекції можна подивитись на Facebook-сторінці книгозбірні.

Завтра та післязавтра на жителів обласного центру чекають презентації та майстер-класи, зустріч з кропивницьким журналістом і письменником Олегом Бондарем, нові медіапроєкти, web-спілкування і багато іншого.

Фотогалерея

Фото Ігоря Філіпенка, CBN