Мер Кропивницького вимагає навести лад з пам’ятниками і магазинами

Перегляди: 3386

«Україна-Центр»

«Ключовою подією минулого тижня було засідання сесії, - зазначив на черговій апаратній нараді міський голова Кропивницького Андрій Райкович. - Добре, злагоджено попрацювали, по більшості питань були прийняті рішення на користь громади».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пряма мова міського голови: «Кабінет Міністрів прийняв рішення про розподіл додаткових бюджетних коштів по регіонах. Є дві позиції по комунальних медичних закладах нашого міста. Це кисневий концентратор для лікарні на Валах за 5,7 мільйона гривень і спеціальний концентратор для пологового будинку. Цього, звичайно, мало, потреба набагато більша, але робота триває.

Ми повинні мати проект капітального ремонту терапевтичного відділення у лікарні на Валах, повинні вже почати роботи з операційного відділення, хірургічного блоку. Навіть якщо область і не буде вчасно готова за своїми зобов'язаннями по цих об'єктах, ми повинні бути завжди готові почати роботи в будь-яку хвилину.

Хочу сказати, що фінансова ситуація дуже непроста, тому за кожну бюджетну гривню треба боротися, і через урядові програми, через народних депутатів, гранти тощо. На ринку газу надзвичайно складна ситуація, це велике випробування для всієї комунальної сфери.

Чекаємо від центральних органів влади програми, яка дасть відповідь за цінами, за обсягами поставок. "Теплоенергетику" доведеться постаратися.

На нас чекає непростий опалювальний сезон. Тому - продовжувати роботи з проектування нових котельних у рамках майбутньої нової схеми теплопостачання міста! Продовжити роботу з агентством USAID щодо можливого фінансування.

Ця нова схема теплопостачання міста обійдеться у величезні гроші, але ми повинні пояснити громаді, для чого це робиться і в якій послідовності. І пояснювати, що таке величезне господарство за п’ять і навіть десять років не відремонтуєш. Ми ставимо до відома уряд, Офіс президента, що з нашою системою теплопостачання ми не зможемо увійти в нову схему газопостачання у країні. ККД тепломереж у нас нижче 40 відсотків. Але ремонтувати треба продовжувати, економлячи кожну копійку!

Якщо з'являються інвестори, треба створити їм усі умови для заходу в місто. Шматок землі зараз не знайти під житлове будівництво або під новий завод, все розхапали до нас, а політикани на сесіях щось говорять про неможливість приходу інвесторів.

У нас навіть немає реєстру наших пам'ятників! Що, нікому порахувати? Це ж не поставити пам'ятник, а просто порахувати! Ми не знаємо, що у нас підлягає декомунізації, де потрібний ремонт! Це просто нехлюйство. І не дай Бог мені ще раз почути, що у нас немає елементарних первинних документів на ці об'єкти. У сесійній залі нас публічно тикають носом по цих пам'ятниках!

Неприпустимо, що міського голову на сесіях безпідставно звинувачують в лобіюванні свого підприємства. Але ніхто не говорить про "Черняхівський м'ясокомбінат", який не платить податків у місті, а по всьому Кропивницькому їхні об'єкти. Підготувати звернення до податкової служби, щоб роз'яснили, які у них прибутки, як з'являються їхні об'єкти. Я сам публічно вибачусь, якщо все в порядку. Але не треба розганяти політичну ситуацію навколо об'єктів торгівлі, спекулювати, що ми такі тут "бариги" сидимо, тільки дерева вирубуємо, лісопаркову забудовуємо і т. д.

Пояснюйте, нам нема чого приховувати, залучайте фахівців, архітекторів і т. д. Городяни повинні знати правду!

Розберіться з ситуацією, коли взяли в оренду гектари, а місто ні копійки не отримує. Земельні ресурси, управління архітектури, наводьте порядок!»