«Представник ОДА», що вкрав з картки гроші на онколікування, сяде на 6 років

Перегляди: 628

Знам’янський міськрайонний суд визнав винним 32-річного чоловіка у заволодінні чужим майном шляхом обману (ч.3 ст. 190 КК України) та за несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж і зв’язку (ч.2 ст. 361 КК України).

Про це CBN повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://cbn.com.ua/2020/09/30/moloda-kropyvnychanka-na-likuvannya-yakoyi-zbyraly-vsim-myrom-groshi-pomerla/

У червні 2020 року, натрапивши в Інтернеті на оголошення матері про допомогу на лікування онкохворої доньки, обвинувачений зателефонував за вказаним номером та, називаючись працівником ОДА, вдаючи зацікавленість у наданні хворій фінансової допомоги, вивідав у матері хворої дівчини всю потрібну йому інформацію. Заблокувавши картку, зловмисник зняв усі зібрані небайдужими людьми на лікування кошти- 103 тис. грн разом із сумою кредиту.

Вироком Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області від 18.05.2021 32-річного чоловіка визнано винним за ст. 190, ч. 3 ст. 361 ч.2, ст.209 ч.1 КК України та призначено покарання у виді шести років позбавлення волі. Вирок поки не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.