Відомий письменник з Кропивницького дав поради своїм молодим колегам (фото)

Перегляди: 920

У Кропивницькому в рамках Бібліофесту на Великій Перспективній відбулася творча зустріч з нашим земляком, письменником Олегом Бондарем.

Шанувальники його творчості зібралися в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олег Бондар – відомий в Україні та за її межами прозаїк, майстер пригодницько-містично-детективного жанру. Більше 30 років пропрацював журналістом у кропивницьких та всеукраїнських періодичних виданнях: «Вечірній газеті», «Народному слові», «Кіровоградській правді», «Голосі України». У Центральноукраїнському видавництві тоді ще Кіровограда 1993 року вийшла його перша повість «Улыбка дьявола». Бондар був відзначений літературною премією Валерія Гончаренка. Торік Олег став фіналістом міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» за роман «Убивчий аромат цитрусових».

Як розповів Олег, професійно займатися письменництвом його спонукала пропозиція від німецького видання надрукувати його твори. Редактори прочитали їх на платформі самвидаву. У Німеччині 2012 року були опубліковані «Кольцо из склепа», «Врата в преисподнюю» та «Убитое счастье». Зараз Олег співпрацює з українськими видавцями.

За його зізнанням, сідаючи за нову книгу, він знає лише, з чого вона почнеться і приблизно чим повинна закінчитися.

«Як кажуть, не я веду героя, а герой веде мене. Якщо писати по плану, герої виходять картонні й неживі», - розповів письменник.

Бондар дав три поради молодим письменникам.

«Перше. Забудьте про авторитети і кумирів. Не думайте, що ви гірші за когось. Якщо одна людина це змогла зробити, то і вам це під силу. Завжди в себе вірте. Друга порада. Перед тим як надсилати кудись свій твір, дуже уважно його вичитуйте. Неякісний текст з помилками або з незрозумілим текстом ніхто читати не буде. Його зразу викинуть у кошик. І третє. Якщо бажаєте, щоб вас друкували, беріть участь у конкурсах», - зазначив письменник.

Історію про те, як створювався роман «Убивчий аромат цитрусових» і як потрапив на «Коронацію слова», можна дізнатися, відкривши Facebook-сторінку книгозбірні чи на YouTube.