Підозрюваний у «продажу» посади голови ОДА за $3,5 млн виявився «Героєм України»

Перегляди: 2445

Ленінський районний суд у Кропивницькому сьогодні, 28 травня, обирає запобіжний захід підозрюваному в спробі «продажу» посади голови ОДА, передає кореспондент CBN.

Підозрюваний - Іван Шовкопляс, уродженець Полтавської області (1939 р. н.), житель Луганщини, колишній спортивний функціонер Луганської ОДА. Має державні відзнаки України. Міжнародний арбітр з шашок, чемпіон світу з настільного тенісу, має розряди у 12 видах спорту, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України (указ Президії Верховної Ради України №1923-XII від 4 грудня 1991 року).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Іван Шовкопляс внесений до списку еліти України («Почесні імена України. Еліта держави». Видавництво «Логос-Україна», Київ, 2013 рік). У нарису про нього, зокрема, сказано: «Удостоєний почесного звання Героя України як правоохоронець. Нині Іван Федорович – яскравий приклад для нового покоління чемпіонів». Водночас в офіційному списку Героїв України його прізвища немає.

На момент публікації цієї новини судове засідання ще тривало.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали двох осіб, що «продавали» посаду голови Кіровоградської ОДА за 3,5 мільйона доларів, розповідаючи потенційним «покупцям» про свою близькість до Офісу президента. Справу спільника Шовкопляса розглядатимуть окремо.