Зеленський призначив голову Кіровоградської ОДА

Перегляди: 2340

Президент Володимир Зеленський призначив Марію Чорну головою Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Про це йдеться в указі глави держави №214/2021 від сьогодні, 28 травня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://cbn.com.ua/2021/05/26/vpershe-v-istoriyi-kirovogradsku-oda-mozhe-ocholyty-zhinka-shho-v-deklaratsiyi-mariyi-chornoyi/

Прес-служба глави держави відзначила, що «Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеною головою ОДА у п'ятницю в Офісі Президента та вручив їй службове посвідчення.

Він побажав Марії Чорній успіху на новій посаді та висловив переконання, що досвід роботи в облдержадміністрації і знання особливостей регіону допоможуть їй реалізувати багатий потенціал Кіровоградщини».

Марія Чорна народилася 1974 року в Кіровоградській області. У 2003-му закінчила Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка (педагогіка і методика середньої освіти, українська мова і література), а у 2015 році – Кіровоградський національний технічний університет (управління фінансово-економічною безпекою).

З 2002 до 2011 року працювала на різних посадах у Компаніївській районній державній адміністрації Кіровоградської області. У серпні 2011-го була призначена заступником начальника головного управління агропромислового розвитку – начальником управління економічної політики Кіровоградської обласної державної адміністрації. З 2020 року обіймала посаду директора департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА.

15 квітня президент України Володимир Зеленський звільнив Андрія Назаренка з посади голови ОДА без пояснення причин. Обов’язки голови до сьогодні виконував Валерій Жалдак.

26 травня Кабінет Міністрів рекомендував Марію Чорну на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації.