Олександрія відсвяткувала 275-й день народження (фото)

Перегляди: 1249

30 травня в Олександрії відзначили День міста - 275 років з заснування.

Про це повідомляє прес-служба міськради Олександрії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На святкування, зокрема, нагородили переможців щорічного конкурсу «Олександрієць року», оголосили про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Олександрії» та вручили відзнаки «За заслуги перед містом». Цю почесну місію виконали міський голова Сергій Кузьменко та секретар міської ради Вікторія Косяк.

Після цього відбулося урочисте нагородження тих, кого громада за підсумками конкурсу, визнала кращими з кращих відповідно до номінацій.

У номінації «Підприємець року» рішенням ради конкурсу переможцем обрано приватного підприємця Жосана Олександра Карповича.

У номінації «Талант року» переможцем стала студія спортивного бального танцю Viva.

Перемогу в номінації «Керівник року» отримав директор навчально-виховного комплексу «Ліцей інформаційних технологій» Шульга Руслан Юрійович.

«Громадським лідером року» обрано голову благодійної організації Олександрійський благодійний фонд «Шлях до життя» Тримбача Анатолія Леонідовича.

У номінації «Молодіжний лідер року» переможцем обрано вчителя фізичного виховання, тренера з військово-спортивного багатоборства ГО «Патріотично-спортивний клуб "Захист"» Кравченка Олексія Миколайовича.

«Професіоналом року» став голова правління ОСББ «Арка» Гончаренко Олександр Миколайович.

У номінації «Установа, підприємство, заклад, організація року» перемогла школа усного рахунку «Соробан».

Переможці отримали пам’ятні статуетки і дипломи.

Рішенням сесії Олександрійської міської ради звання «Почесний громадянин міста Олександрія» присвоєно посмертно Табунцю Олександру Івановичу, завідувачу інфекційного відділення стаціонару Центральної міської лікарні. Пам’ятний знак та стрічку отримала його дружина.

Почесну відзнаку громади «За заслуги перед містом Олександрією» вручили трьом видатним олександрійцям: директору Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи у 1982 – 2016 роках Городецькій Жанні Феодосіївні; голові ради ветеранів спорту в Олександрії Олефірову Миколі Йосиповичу та вчителю математики Ліцею інформаційних технологій Халізовій Ларисі Іванівні.

Зі сцени до містян звернувся міський голова Сергій Кузьменко, який сказав: «Ми любимо наше місто по-різному, але ми любимо його всі однаково. Я теж люблю Олександрію за те, що в цьому місті є ви, олександрійці». На цій урочистій ноті офіційна частина свята завершилася.

Після цього розпочався концерт зірки української естради Діми Монатіка.

Завершилося відзначення 275-го Дня народження Олександрії феєрверком.

Фото: прес-служба міськради Олександрії, Олександр Майоров