Кропивничанка здобула срібло на паралімпійському чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Перегляди: 1672

У польському місті Бидгощ сьогодні, 1 червня, розпочався чемпіонат Європи з легкої атлетики серед людей з інвалідністю за паралімпійською програмою, на якому кропивничанка Вікторія Шпачинська здобула срібну медаль.

Кіровоградщину представляють дві вихованки заслуженого тренера України Олега Соколовського, які змагалися в штовханні ядра. За нагороди в цьому паралімпійському класі боролися 11 спортсменок.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вже після першої спроби лідерство з результатом 12 метрів 61 сантиметр захопила вихованка Кіровоградського регіонального центру «Інваспорт» Вікторія Шпачинська. Але в третій спробі гречанка Зоі Мантоуді відправила ядро на 13 метрів і вийшла на перше місце. І хоча Вікторія Шпачинська поліпшила свій результат до 12 метрів 92 сантиметрів, та залишилася лише третьою. Нашу землячку з поштовхом на 12 метрів 93 сантиметрів випередила ще й росіянка Олександра Зайцева. А ось у третій спробі російська легкоатлетка зробила свою найкращу чемпіонську спробу на 13 метрів 29 сантиметрів. У заключній, шостій спробі Вікторія Шпачинська зібралася й вирвала срібло поштовхом на 13 метрів 22 сантиметри. Тож підопічна Олега Соколовського здобула вольову срібну медаль чемпіонату Європи. Гречанка Зоі Мантоуді залишилася з бронзою із результатом 13 метрів.

А ось інша кропивничанка, дворазова срібна призерка Паралімпійських ігор Анастасія Мисник, цього разу виступила нижче своїх можливостей. Лише в п’ятій спробі кропивничанка наблизилися до трійки лідерів, відправивши ядро на 12 метрів 75 сантиметрів. Піднятися вище четвертого місця Анастасії Мисник не вдалося.

Ці змагання були одним із останніх випробувань сил перед Паралімпійськими іграми, які відбудуться з 24 серпня по 5 вересня в Токіо. Час для висновків та покращення результатів у наших дівчат, які мають паралімпійські ліцензії, і їхнього наставника Олега Соколовського ще є.