Реперка з Кіровоградщини записала пісню з Вакарчуком (відео)

Перегляди: 1040

1 червня 2021 року «Океан Ельзи» і Alyona Alyona випустили нову пісню, кошти від якої вирішили відправити на благодійність.

До тексту доклали руку три автори, а Святослав Вакарчук для неї навчався хіп-хопу, пише «Главред».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Країна дітей» присвячена дітям України, які постраждали внаслідок війни, збройних конфліктів, терактів. Музиканти стверджують, що прем'єра до Міжнародного Дня захисту дітей - це нагадування, що перш за все діти потребують захисту від вчинків дорослих, від їхніх безвідповідальних і жорстоких рішень.

Наприкінці 2020 року Сергій Жадан запропонував Святославу Вакарчуку створити пісню на його вірш, присвячений пам'яті Данила Дідика, хлопця, який у 2015 році загинув у Харкові внаслідок теракту під час маршу єдності. Лідер «Океану Ельзи» відразу погодився, тому що текст - пронизливий і точний - просто не може залишити байдужим. Вакарчук написав композицію в дуже нехарактерній для себе манері.

«В останні півроку я почав вивчати хіп-хоп культуру і класичний реп початку 90-х і спробував уявити, що б було, якби я читав. Так і записав демо. А потім у мене з'явилася ще одна ідея: саме на цю пісню зробити дует з Alyona Alyona, тому що вона не тільки нове і актуальне покоління, але вона ще й мала відношення до дітей, тому що була вихователькою в садку і відчуває цю тему, як ніхто інший», - пояснив Вакарчук..

Alyona Alyona написала свою частину тексту, читає в треку реп.

«Святослав розповів мені, що є чудовий вірш, написаний Сергієм Жаданом, і то буде новою піснею ОЕ. Він награв на піаніно мелодію, наспівав текст. І кожен рядок, кожна нотка запали мені в душу», - додала співачка.

Процес роботи над піснею був настільки інтенсивним, що виникла ідея записати і випустити одночасно дві версії пісні «Океану»: оригінальну версію ОЕ і стилістично іншу версію від Alyona Alyona.

Відео до пісні знято на початку травня в місті Лисичанськ на сході України. Ідея відео належить Святославу Вакарчуку. Головними героями стали діти від восьми до 13 років, які проживають там. Режисер - Віктор Придувалов. Оператор-постановник - Ярослав Пілунський.

За спільним рішенням виконавців, кошти з монетизації будуть передані на благодійність.

https://www.youtube.com/watch?v=oT_a2H98F-M