У Кропивницькому розповіли про необхідність флікерів (фото)

Перегляди: 2156

Сьогодні, 2 червня, в CBN презентували безпекову просвітницьку кампанію «Будьте котиками – носіть флікери».

Мета кампанії - аби зменшувалася кількість ДТП з пішоходами та велосипедистами на дорогах, зазначила координаторка проекту «Амбасадори безпеки», директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Амбасадором став комікс-персонаж кіт Інжир. За його участі створили комікси, які проводять просвітницьку компанію, адже в них розповідається про необхідність флікерів.

«Котики в інтернеті – це потужна інформаційна зброя, і я хочу використовувати її на хороші наміри. Інжир був задуманий як природний антидепресант, тому одягайте флікери з гарними котиками і будьте в безпеці», – зазначила ілюстраторка, авторка персонажа кота Інжира Олени Павлової.

Очільниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції області Оксана Білоброва розповіла, що здебільшого пішоходи забувають про правила.

«З листопада діє закон, який вимагає присутність світлоповертаючих елементів у пішоходів, але наразі люди їх майже не носять. Правоохоронці поки проводять просвітницьку роботу. За флікери ми не штрафували ще людей, а лише навчаємо їх і пояснюємо, чому це важливо», - сказала Оксана Білоброва й додала, що флікери зменшують ДТП з пішоходами та велосипедистами більше, ніж на 80%. Пішоходів з флікерами водій помічає за 100-150 метрів в темряві, а це дає йому час на вирішення небезпечної ситуації на дорозі.

Флікери можна придбати, звернувшись до Агенції сталого розвитку «Хмарочос».

Фото Ігоря Філіпенка, CBN