Лише 3 відсотки населення Кіровоградщини вакцинувалися від коронавірусу

Перегляди: 685

28 859 жителів Кіровоградщини отримали імунізацію від коронавірусу препаратами CoronaVac, Pfizer-BioNTech, Covishield та Oxford/AstraZeneca станом на вчора, 2 червня.

Про це повідомила керівниця відділу охорони материнства, дитинства та імунопрофілактики департаменту охорони здоров’я ОДА Антоніна Кодрул, передає прес-служба ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Станом на сьогодні вакциною CoronaVac імунізували 3041 особу, з них 920 отримали другу дозу вакцини. Йдеться про маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають, працівників МВС та осіб, які задіяні до проведення ЗНО. Вакцину Pfizer-BioNTech отримали 4626 осіб, з них 2240 отримали другу дозу препарату – це працівники соцзакладів, мешканці інтернатів, будинків для людей похилого віку, працівники підрозділів управління ДСНС та медики», - розповіла посадовиця.

Вона додала, що вакциною Oxford/AstraZeneca імунізували найбільше населення області – 9100 осіб. Нині вакцина використана повністю. Крім цього, у квітні завершилася вакцинація препаратом Covishield - імунізацію отримали 12092 осіб.

Станом на 1 квітня 2021 року, за даними Держкомстату, населення Кіровоградщини становило 916,4 тисячі осіб. 28 859 жителів - це 3,07 відсотка від загальної чисельності.