Що директор олександрійського ринку думає про підпал свого авто

Перегляди: 3718

Сергій Полулях, «Україна-Центр»

Буквально після святкування Дня міста в Олександрії сталася надзвичайна подія - серед білого дня згоріла машина директора КП «Олександрійський центральний ринок» Олександра Кіяшка, відомого блогера та громадського діяча. «УЦ» регулярно пише про перетворення, які проводить директор на ринку і навколо нього.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про пожежу він повідомив у соціальних мережах і виставив фото і відео з камер спостереження, де нехай і нечітко, але видно момент підпалу, а також можливий відхід передбачуваних зловмисників через найближчі двори. За цією інформацією, підпал авто стався 31 травня о 15 годині 07 хвилин, і це видно у відображенні у вітрині кіоску, біля якого стояв автомобіль. Молодий людина чоловік перейшов через Перспективну вулицю (колишню Лібкнехта), що веде до автовокзалу, вилив на капот горючу суміш і підпалив її, після чого побіг у подвір'я будинку №44 по цій же вулиці. Цей момент видно на іншому відео - спочатку до пішохідної доріжки під'їхав велосипедист і зупинився, озираючись на всі боки, потім з'являються двоє хлопців, перетинають доріжку і майже бігом ховаються в напрямку будівлі міськсуду по вулиці Сокальського. На відео можна подивитися і момент гасіння пожежі.

За інформацію про паліїв Олександр Кіяшко пообіцяв грошову винагороду. Ми зв'язалися з ним по телефону, причому перший раз Олександр хвилювався і не хотів говорити, але потім передзвонив сам: «Я був на робочому місці, коли мені повідомили, що горить моє авто, я завжди там його залишав. Вважаю, що підпал був показовим, я наступив на горло колишнім функціонерам ринку, які шляхом різних зловживань крали тут по 500 тисяч гривень на місяць. Крали буквально на всьому – і на торговцях на ринку, і на МАФах за ринком. Ніяких погроз я не отримував, але кілька днів тому в мене була конфліктна ситуація з колишнім директором ринку, я знімав його на телефон і задавав гострі запитання з приводу корупційної діяльності та кримінального минулого. Машина не моя, а батьків, родини, це "Акура МDX" 2007 року, не застрахована, ймовірна вартість близько 15 тисяч доларів, машина відновленню не підлягає. Пожежники прибули оперативно, поліція проводить слідчі дії. Це очевидний підпал, такого в Олександрії давно не траплялося».