Жителі Кущівки у Кропивницькому залишились без води (оновлено: доданий графік підвезення)

Перегляди: 1349

Аварійна ситуація на водопроводі виникла в районі перехрестя провулку Семенівського та вулиці Вознесенської у Кропивницькому вчора, 7 червня.

Жителі мікрорайону Кущівка спочатку мали слабкий тиск у кранах, а тоді вода зникла зовсім, повідомили CBN у прес-службі ОВКП «Дніпро-Кіровоград».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Причиною стала поздовжня тріщина довжиною 2 метри на чавунній трубі водогону, що живить цей житловий сектор. Усунення пориву ускладнюється, тому що тріщина - на ділянці, яка знаходиться майже у найнижчій точці системи водозабезпечення.

Вчора відключили частину Кущівки, але вода довго стікає самопливом – виконувати зварювальні роботи чи заміну ділянки при наявності тиску води у трубі неможливо. Через низовину труба не спустошиться ніколи, але бригада чекатиме хоча б того рівня води, поки можна буде виконувати ремонт.

Сьогодні відключили повністю весь мікрорайон, і аварійна бригада Кропивницького ВКГ буде продовжувати роботи – орієнтовно до пізнього вечора.