У Кропивницькому презентували книгу «Олімпійська спадщина Кіровоградщини» (фото)

Перегляди: 1023

У Центральноукраїнському бюро новин сьогодні, 9 червня, презентували книгу «Олімпійська спадщина Кіровоградщини», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На презентацію зібралися керівники спортивної галузі нашої області та Кропивницького, провідні фахівці, тренери та журналісти.

Про свою книгу, праця над якою тривала понад п’ять років, розповів її автор, професор кафедри теорії та методики олімпійського та професійного спорту, керівник регіонального відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай. Він зазначив, що це перше подібне видання, яке знайомить з досягненнями атлетів Кіровоградщини на Олімпійських іграх сучасності.

У хронологічній послідовності в книзі подали відомості про спортсменів - учасників Олімпіад, які виступали на головних спортивних форумах сучасності з 1952 до 2016 року. Також є біографії атлетів, які представляли безпосередньо нашу область, а й уродженці Кіровоградщини, які виступали на Олімпійських іграх.

Сергій Воропай ілюстрував свою розповідь за допомогою слайдів, які доповнювали та деталізували загальну картину. Автор книги подякував президенту Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку, Президентку Олімпійської академії України Марію Булатову, керівникам обласного управління молоді та спорту, видавцям з МПП «Антураж А», які посприяли та зробили все можливе для того, щоб видання вийшло в світ. Про важливість саме такої книги з точки зору історичної спортивної спадщини та виховання нового покоління олімпійців говорив голова Кіровоградського обласного відділення НОК України Олександр Кузьмін. Він наголосив, що друга частина книги обов’язково повинна бути присвячена тренерам, адже великих досягнень неможливо досягнуто без кропіткої праці наставників наших олімпійців.

Заслужений тренер України зі спортивної гімнастики Світлана Куценко, біографії вихованок якої Ольги Тесленко та Тетяни Ярош також представлені в книзі, поділилася своїми олімпійськими враженнями та наголосила, що дуже приємна увага до наших олімпійських злетів і це досягнення великої кількості людей. Світлана Володимирівна зазначила, що в нинішніх складних умовах готувати олімпійців надзвичайно складно, але провідні тренери Кіровоградщини прикладають багато зусиль, задля появи нових спортивних зірочок.

Сергій Воропай закликав спортивну громадськість Кіровоградщини долучитися до створення другої частини книги, адже допомога спортсменів, тренерів та фахівців надзвичайно важлива. Робота над другою частиною «Олімпійської спадщини Кіровоградщини» вже розпочалася.

Перша частина книги вийшла з друку в невеликій кількості 100 примірників. Судячи по зацікавленості виданням та його необхідності в сучасних умовах, найближчим часом можна очікувати збільшення тиражу.

Презентація книги була присвячена Міжнародному олімпійському дню, який відзначатиметься 26 червня 2021 року.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN