У Кропивницькому презентували проєкт з жіночого лідерства (фото)

Перегляди: 935

У Кропивницькому відбулася презентація нового проєкту громадської організації «Обласний жіночий інформаційний центр» (ОЖІЦ) «Жіноче лідерство як ресурс успішного розвитку громади», передає кореспондент CBN.

Його впровадження стало можливим завдяки підтримці урядом Канади програми «Голос жінок і лідерство – Україна», яку реалізує Український Жіночий Фонд.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В ОУНБ імені Дмитра Чижевського зібралися прибічники розвитку громадянського суспільства в Україні через політику рівних можливостей жінок та чоловіків у соціальному, економічному, політичному і культурному житті країни.

Проєкт передбачає проведення у публічних бібліотеках 14 новостворених громад області інформаційно-просвітницької кампанії «Ми рівні» — інформаційних сесій для жінок з медіаграмотності, електронного урядування, критичного мислення та жіночого лідерства. Дві зустрічі вже провели у Попельнастівській територіальній громаді.

«Своїм завданням ми бачимо допомогу жінкам в усвідомленні їхніх лідерських якостей, - розповіла голова ОЖІЦ, керівниця проєкту, директорка ОУНБ ім. Чижевського Валентина Животовська. - Напрацюванні ними необхідних навичок, підтримку громадських, соціальних, професійних проєктів, які вони реалізуватимуть у своїх громадах».

Результатом своєї роботи активістки бачать створення на базі публічних бібліотек інформаційних хабів, які покращать співпрацю представників влади, громадських організацій та ЗМІ в питаннях впровадження гендерної рівності. Близько 20 тисяч жінок області покращать власні знання з питань критичного мислення, медіаграмотності, послуг електронного урядування та жіночого лідерства.

Фотогалерея

Фото Ігоря Філіпенка, CBN