Як пройшло ЗНО-2021 для учнів Кропивницького

Перегляди: 3871

Айнура Алієва, «Україна-Центр»

Червень... Цей перший місяць літа для випускників шкіл і університетів зазвичай дуже непростий. Адже на нього припадають зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), літня сесія, державні іспити і випускні. Більшу частину предметів тестування ЗНО майбутні студенти вже здали в рамках основної сесії, що почалася 21 травня з хімії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

24 травня відбулося тестування з іноземних мов: іспанської, німецької та французької, а 25 травня - виключно з англійської. З математики ЗНО було 28 травня, з української мови та української мови та літератури - 1 червня, з історії України - 4 червня, з фізики - 7-го, з біології - 10-го, а останнє тестування, з географії, відбудеться 15 червня.

Журналістка «УЦ» поцікавилася у випускників цього навчального року, як пройшло для них ЗНО, які предмети і завдання виявилися найскладнішими і найцікавішими. Відповідали учні НВК «Кіровоградський колегіум».

Станіслав Орлов:

- Я здавав англійську, математику і українську мову з літературою. Зареєстрований ще на тестування з географії, але поки не впевнений, чи буду на нього йти, оскільки для вступу цей предмет взаємозамінний з англійською, а її я здав досить добре. Складно не було. Англійська та математика взагалі здалися мені дуже легкими. Найважчим для мене, мабуть, видалося 24 питання з української літератури, де потрібно було з'єднати епізоди з творами. Його я робив чисто навмання і дав одну правильну відповідь з чотирьох можливих. А вся справа в тому, я дізнався про те, що буду здавати українську літературу, взагалі випадково і буквально за два місяці до іспиту. Виявилося, що я неправильно зареєструвався. Але все одно якось здав. Цікаво, що до тестування з математики я готувався півтора року, а до англійської - півтора дня. Просто останню я знав і так досить добре завдяки шкільній підготовці та в тестах зробив лише дві помилки. З математики складним видалося тільки одне останнє завдання на параметри. Українську мову міг би здати краще, але в цілому дуже задоволений тим, як написав. Надалі планую вчитися на програміста.

Анна Виник:

- Я здавала ЗНО з хімії, математики, української, і ще на мене чекає біологія - все, що потрібно для вступу до медичного. З урахуванням того, що я старанно готувалася, важкою для мене виявилася тільки математика, зокрема остання частина з геометричними завданнями. Не впевнена, наскільки добре її написала, а ось з хімією і українською, думаю, впоралася відмінно. Запам'яталося питання з тестування з української мови, яке полягало у тому, щоб визначити, до якого абзацу підходить зображений мем. Це було несподівано і трошки весело, хоча сама картинка на вигляд страшненька.

Переживала, коли йшла на ЗНО з хімії. Все-таки воно було першим. На математиці теж хвилювалася, оскільки не сильно з нею «дружу», а на українську йшла з легкістю і впевненістю, що напишу все добре. Так і сталося.

В медичний вирішила поступати ще з сьомого класу і з того часу почала серйозно готуватися, особливо до хімії і біології. А до математики та української розпочала підготовку в дев’ятому класі. Тому, коли в цьому році для абітурієнтів на медичні спеціальності ввели обов'язкове ЗНО з математики, для мене це не стало несподіванкою.

Валерія Токар:

- Всього в цьому році я здаю чотири предмети ЗНО: математику, англійську, українську мову і літературу та історію. Минуло все добре, я зібралася і не хвилювалася, вирішила всі завдання. Переконана, що правильний настрій і підготовка - це найважливіше. Тоді можна бути впевненим, що бали будуть високі. Підготовку до тестування я почала з середини серпня минулого року, а до середини квітня вже знала практично весь матеріал і далі вже працювала над повторенням. Займалася з репетиторами, також у школі проходив курс підготовки, тренувалися на уроках, і, коли був вільний час, намагалася не витрачати його даремно, а повторювати якомога більше матеріалу самостійно. Так вийшло, що всі три тести для мене виявилися легкими, тому сказати, що виникли якісь особливі труднощі, не можу. На щастя, попалося все те, що я знала, тому впевнена, що бали будуть хороші. І скажу чесно: ЗНО - це не страшно!

Тестування проходило в рамках карантинних обмежень. Ми всі були в масках, сиділи на дистанції 1,5 метра один від одного. В аудиторіях є антисептики. У спекотні дні відкривали вікна, завдяки чому навіть у масках писати було комфортно.

З майбутньою професією ще визначаюся, але точно знаю, що хотіла б працювати в сфері медіа. А далі вже подивимося за результатами ЗНО.