У ПУЕТ виховують нові покоління чемпіонів (фото)

Перегляди: 1809

У Полтаві розпочала свою роботу футбольна школа Академії ФК «Шахтар» (Shakhtar Football School), яка є п’ятою в Україні, її діяльність у нашому місті лише набирає обертів. Завдяки цьому проєкту полтавські дітлахи вчаться грати у професійний футбол.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тренувальною базою Академії став спортивний комплекс «Олімп» Полтавського університету економіки і торгівлі.

«Такий вибір керівництва Академії обумовили якість футбольного поля, зручність і сучасність роздягалень, уся інфраструктура спортивного містечка», – говорить завідувачка кафедри фізичного виховання ПУЕТ, майстер спорту зі спортивної гімнастики Наталія Новицька.

Університет має свої блискучі спортивні досягнення: перемоги збірних команд із плавання, легкої атлетики, футболу, футзалу, баскетболу, волейболу, настільного тенісу, греко-римської боротьби, боксу. Серед останніх – «бронза» команди з баскетболу 3х3 у чемпіонаті України 2019 року серед студентських команд. Щорічно високо оцінюються на змаганнях найвищих рівнів яскраві виступи колективу естрадно-спортивного танцю «Екстрим».

«Вражають й особисті досягнення студентів-спортсменів: семиразового чемпіона світу, триразового чемпіона Європи з вільної боротьби А. Магомеда; дворазового чемпіона України із плавання Л. Лемешка; чемпіонки України та світу з боксу А. Торської; чемпіона світу з кікбоксингу за версіями WMF, W5 і GPRO А. Набієва; чемпіона України з кіокушинкай карате Ю. Шеремета; майстра спорту міжнародного класу серед юніорів із пауерліфтингу Г. Чіпка; гросмейстера із шахів С. Набоки; майстрів спорту з: плавання К. Теркун, боксу А. Капусти, легкої атлетики О. Корсун, дзюдо І. Миргородської, греко-римської боротьби В. Воронцова, вільної боротьби Гаджимагомедова Магомеда Омаровича; кандидатів у майстри спорту: з футзалу В. Гайдук, баскетболу Х. Ярич та багатьох інших», – з гордістю нагадує пані Наталя.

«Запорукою спортивних досягнень є професіоналізм тренерів – викладачів кафедри фізичного виховання ПУЕТ. Окрім талановитих тренерів, у розпорядженні студентів є оснащені сучасним спортивним знаряддям дві студії для занять фітнесом, зали (велика спортивна ігрова, дві тренажерні, по одній для боротьби, гри в більярд та настільний теніс, стіна для скелелазіння), майданчики (футбольний із новим штучним покриттям, зі стрітболу та із тренажерами) (open-air)», – продовжує вона.

Ми пишаємося своїми випускниками – цілеспрямованими та успішними спортсменами, а це понад 60 майстрів спорту, 10 майстрів спорту міжнародного класу, чемпіони Полтавщини, України, Європи та світу. Ми впевнені, що в історію світового спорту буде вписано ще не одне прізвище студентів ПУЕТ.

Пресслужба ПУЕТ