«Енергоатом» стверджує, що повністю розрахувався зі «СхідГЗК»

Перегляди: 908

15 червня 2021 року ДП «НАЕК "Енергоатом"» перерахувало ДП «СхідГЗК» чергові 200 млн грн за урановий концентрат, що має бути поставлений у липні 2021 року згідно з Додатковою угодою №1 до Договору про постачання уранового концентрату № 82-020-02-19-01169 від 22.11.2019.

Про це йдеться у повідомленні «Енергоатому», текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цих коштів цілком достатньо для покриття заборгованості з виплати заробітної плати працівникам комбінату, тож усі звинувачення на адресу "Енергоатома" щодо невиконання обов’язків перед "СхідГЗК" з оплати поставленої продукції не відповідають дійсності», - наголосили у компанії.

У повідомленні також сказано: «Вважаємо брехливою й маніпулятивною інформацію про те, що причиною затримок із виплати зарплатні шахтарям "СхідГЗК" є "Енергоатом". Навпаки, вже котрий рік поспіль НАЕК "Енергоатом" фактично рятує "СхідГЗК" від банкрутства, субсидує його, укладаючи з комбінатом невигідні угоди та купуючи урановий концентрат за ціною, яка на 20% вища за світову.

При цьому ДП "СхідГЗК" повністю припинило виконання зобов’язань з постачання уранового концентрату за контрактом минулого року. 264,4 т сировини на суму 923,9 млн грн було недопоставлено "Енергоатому". Попри те, що ці гроші компанія сплатила авансом».

Нагадаємо, Міністерство енергетики звернеться до Міністерства фінансів щодо прискорення процесу виділення частини коштів сумою 100 млн грн для вирішення нагальних проблем із виплатою заробітної плати працівникам ДП «СхідГЗК».