Що нового: які технології використовують в сучасній стоматології

Перегляди: 2725

Діджиталізація спростила та покращила багато сфер нашого життя. Використовують цифрові технології і в медицині, зокрема в стоматології. Завдяки сучасним технологіям лікування зубів відбувається якісно та швидко, а головне — без болю та стресу для пацієнтів. Про інноваційні технології, які використовують в стоматологічній клініці «ЛюміДент» розказала лікар стоматолог Наталія Тищенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цифрові технології

Серед технологій, які використовує стоматологія Люмідент за допомогою комп’ютерного обладнання, найпоширенішими та найбільш інноваційними сьогодні є:

• цифрові відбитки зубів;

• лікування з використанням мікроскопу;

• комп’ютерна анестезія.

Цифрові відбитки зубів — це створення 3D моделі ротової порожнини за допомогою сканера. Технологія дозволяє зробити відбитки швидко та зручно для пацієнта, а зображення, яке отримують лікарі-протезисти для створення імпланту є більш точним.

Використання мікроскопу також дозволяє провести більш точне лікування, адже технологія дозволяє не лише візуалізувати, а й збільшити зображення проблемної ділянки зуба.

Комп’ютерна анестезія допомагає більш точно розрахувати дозу анестетика та ввести його правильно, так щоб знеболити лише один зуб. Такий вид анестезії рекомендують проводити дітям, які бояться уколів, адже спеціальний гаджет з ліками виглядає не так, як шприц із голкою.

Сучасні методи седації

Крім комп’ютерної анестезії в сучасній стоматології використовують інші технології знеболення, які дозволяють провести лікування зубів без болю.

Останнім часом найпоширенішим видом знеболення є медичний сон. Це загальний вид анестезії, яку проводять за допомогою сучасних безпечних медичних препаратів, які повільно занурюють пацієнта в стан сну, під час якого лікар проводить усе необхідне лікування. Цей вид анестезії особливо рекомендується тим пацієнтам, яким необхідно за один раз провести лікування декількох зубів.

Дітям в стоматології можуть запропонувати седацію закисом азоту — більш безпечний та контрольований, а також менш шкідливий спосіб загального знеболення.

Про методи лікування та анестезії, які використовують в стоматології «ЛюміДент», можна почитати за посиланням: www.lumident.kiev.ua/ua.

Сучасна профілактика та лікування

В усьому світі стоматологи радять проводити профілактику розвитку карієсу за допомогою озонування. Процедура триває менше, ніж 1 хвилину, вона дозволяє дезінфікувати ротову порожнину і, таким чином, захистити дитину від розвитку терапевтичних та хірургічних захворювань зубів та ясен.

Імплантація зубної емалі є сучасним способом лікування карієсу без використання бормашини та пломбування. Технологія працює за рахунок імплантації в хворий зуб речовини на основі білку, який синтезує зростання здорової зубної емалі. Таким чином, пошкоджена частина зуба видаляється, а на її місці залишається здорова емаль.

Швидке протезування зубів

Сучасні технології дозволяють лікарям ортопедам проводити одноденну імплантацію зубів з негайним навантаженням. Це швидкий та малотравматичний спосіб встановлення імпланту. Метод широко використовується в Європі більше ніж 15 років.

Статтю підготувала Тищенко Наталія Сергіївна