ЦРЛ у Кропивницькому передали на баланс Великосеверинівської громади

Перегляди: 1908

Депутати Кропивницької районної ради прийняли рішення про передачу Центральної районної лікарні до Великосеверинівської громади.

Про це повідомляється на сторінці райради у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://cbn.com.ua/2020/12/28/byudzhetu-kropyvnytskogo-rajonu-ne-vystachyt-navit-na-energonosiyi-dlya-tsrl/

«Це вимога закону, яку ми виконали. Цьому рішенню передували засідання профільної комісії та президії районної ради. Але найголовніше, що залишилося поза кадром, – це пів року наполегливої роботи і складних перемовин. Щоденні бесіди з головами і депутатами громад, зустрічі з жителями, участь у засіданні сесій сільських рад… Це питання, незважаючи на купу важливих питань у районній раді, щодня було першим у списку на вирішення, – зазначив голова Кропивницької районної ради Андрій Лейбенко. – Існування лікарні було під загрозою, і прикро, що мені пів року довелося вмовляти громади забрати лікарню, щоб жителі їхніх же територій мали змогу лікуватися. Мої наміри в деяких громадах називали популізмом і піаром. А я відверто не розумію позицію громад і чому районна рада має вмовляти їх продовжити життя медзакладу… Громади знали, що лікарні загрожувало закриття. І такого цинічного ставлення до здоров'я жителів і сфери медицини я ще не бачив».

Голова райради додав, що для утримання лікарні потрібно 4,5 млн грн на рік. 2 млн грн лікарня заробляє самостійно на платних послугах. Ще 2,5 млн грн отримує Аджамська громада, бо лікарня там зареєстрована. Але, за словами Лейбенка, Аджамська громада за пів року не надала для лікарні жодної копійки.

242 працівники лікарні могли залишитися без роботи. Зарплати лікарям повністю оплачує держава. Тому було єдине прохання до громад – покривати лише комунальні послуги.

«Але сьогодні дякую депутатам районної ради, що допомогли визначитися громадам, куди районна рада передає лікарню. Маємо вірний результат і жителі громад зможуть і надалі отримувати гарантовані законом медичні послуги. Далі – рішення за громадами», – наголосив Андрій Лейбенко.

Лікарня обслуговуватиме жителів Аджамської, Великосеверинівської, Катеринівської, Первозванівської та Соколівської громад.