У міськраді Кропивницького розповіли, як місто святкуватиме 30-й День Незалежності України

Перегляди: 1440

У Кропивницькому готуються до святкування 30-річчя Незалежності України.

Про це повідомила помічниця міського голови Кропивницького Євгенія Шустер під час брифінгу сьогодні, 22 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми думаємо над тим, щоб зробити все цікаво, неординарно і креативно. Щоб це не були банальні урочистості. Ми розповімо юному поколінню про те, яким було місто 10 років тому», — зазначила Євгенія Шустер.

У міськраді розробили проєкт «Україна-30. Місто і час». На вулиці Дворцовій і в Ковалівському парку організують три інсталяційні локації, які поділять місто на 1991, 2001, 2011 та 2021 роки. Вони нагадуватимуть, яким було життя в ті часи. Усе це будуть передавати не лише через світлини, а й через побутові речі, які були в будинках, садочках і магазинах.

Також планують організувати виставкову лавку дитячих іграшок, біжутерії, одягу, шкільного приладдя, сувенірів та посуду. Цікавою буде і виставка-продаж хлібобулочних виробів за грошові одиниці минулих часів.

Під час святкування передбачене й культурне дозвілля. У міськраді розробили два таких проєкта — це «30 пісень Незалежності» та «30 постатей Незалежності». Для містян виступатимуть провідні музиканти та хореографи Кропивницького.

У міськраді просять небайдужих містян принести визначальні атрибути, які залишились від минулих років.