Багатостраждальне озеро у кропивницькій Лісопарковій заберуть у комунальну власність

Перегляди: 3447

Озеро Котяче Око та парк Сосновий можуть передати у комунальну власність Кропивницького.

Таке рішення ухвалили учасники громадських слухань, пише «Україна-Центр».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://cbn.com.ua/2019/09/18/u-kropyvnytskomu-praktychno-znyklo-ozero-kotyache-oko-poruch-buduyetsya-eks-deputat-foto/

«Громада висловила свою позицію, яку мають врахувати виконавчі органи при написанні стратегії та програм розвитку. Прийняття цих об’єктів на баланс – цілком реальна справа, бо на балансі громади є парки, якими опікується КП "Благоустрій". Процедура почалася, але, швидше за все, знадобиться рік. Це потрібно робити, бо, поки ці об’єкти не на балансі міста, там не можна нічого робити, тобто не можна виділяти кошти на розчистку озера чи на прибирання», - зазначила депутатка міськради Валентина Яремчук.

https://cbn.com.ua/2021/04/02/chy-vdastsya-zupynyty-zabudovu-lisoparkovoyi-zony-kropyvnytskogo-mozhe-i-vdastsya-ale-tse-ne-tochno/

Ситуацію також прокоментував один з ініціаторів порятунку Котячого Ока Василь Рубан: «Я займаюся цим питанням вже давно, я вам розповідав, що робив і зробив і чого мені це коштувало в прямому і переносному сенсі. Чотири місяці тому я звернувся до міської ради з пропозицією прийняти парк Сосновий і озеро Котяче Око в комунальну власність, тому що тоді доглядом за ними може займатися наше комунальне підприємство. Минулого місяця ми зустрілися з мером з цього питання, і Андрій Павлович підтримав ідею. Парк Сосновий - це по документам те, що ми звикли називати Гаєм десантників або Лісопарковою, я маю на увазі праву сторону, де немає розданих під забудову ділянок. Приблизна площа - близько 15 гектарів.

Коли це стане нашою комунальною власністю, тоді ми можемо замовляти проектно-кошторисну документацію на облаштування і розчищення дна озера. Звичайно, передбачаються доріжки, освітлення, лавки для відпочинку, розчищення дикорослих чагарників, покіс очеретів, видалення сухих і небезпечних дерев, а також їх заміна шляхом насадження не менше однієї тисячі нових. Можливо, ми зможемо стати учасниками президентської програми "Активний парк" і в її рамках отримати додаткове фінансування, але це після затвердження проектно-кошторисної документації. Котяче Око, як інші водні ресурси, теж плануємо передати на баланс міста, тоді з'явиться можливість фінансуватися за рахунок екологічних програм різного рівня. Якщо так станеться, а учасники слухань схвалили цю пропозицію, то будемо діяти далі. Це одна з моїх передвиборчих програм, а саме - порятунок Котячого Ока».