Дві вихованки спортивних шкіл Кіровоградщини візьмуть участь у Олімпіаді в Токіо

Перегляди: 1073

Сьогодні, 7 липня, під час засідання Виконкому Національного олімпійського комітету України за поданням національних федерацій та згідно з міжнародною й національною системою відбору був затверджений поіменний склад Олімпійської збірної України для участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо-2020.

На жаль, складне сито відбору не вдалося пройти жодному спортсмену Кіровоградської області. Тим не менш, серед учасників Олімпійських ігор у Токіо, будуть дві вихованки легкої атлетики нашої області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вихованка Олександрівської ДЮСШ ім.М.П.Іванова, дворазова чемпіонка ІІ Європейських ігор 2018 року в Мінську, учасниця Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 2016 року Тетяна Мельник, яка наразі представляє Київ, стартуватиме в Токіо на дистанції 400 метрів серед жінок.

Ще одна киянка чемпіонка Європейських ігор Яна Качур, яка свої перші кроки у королеві спорту робила в Гайворонській ДЮСШ, увійшла до складу естафетних команд 4 по 400 метрів серед жінок та 4 по 400 метрів мікст.

Зазначимо, що до складу олімпійської збірної України серед дзюдоїстів у ваговій категорії до 90 кг потрапив Кеджау Ньябалі, який на минулих Олімпійських іграх в Ріо, згідно паралельного заліку, виступав за Кіровоградську область. Цього разу Кеджау на головних спортивних іграх сучасності представлятиме Київ.

Серед атлетів Кіровоградщини до останнього моменту на участь у токійський Олімпіаді претендували учні Геннадія Здітовецького, стрибуни у висоту Дмитро Яковенко, який виступав на Олімпіаді-2016 року в Ріо, та Олег Дорощук. Та виконати надзвичайно високий олімпійський кваліфікаційний норматив – 233 см, або відібратися по особистому рейтингу нашим хлопцям не вдалося.

Усього Україну на Олімпіаді в Токіо представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах). Наші спортсмени виступатимуть у бадмінтоні, боксі, боротьбі вільній (та жіночій) греко-римській, важкій атлетиці, велоспорті (шосе, трек, маунтенбайк), веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное (веслувальному слаломі), гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, плаванні артистичному, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, стрибках на батуті, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тенісі настільному, триатлоні та фехтуванні.

Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня 2021 року.