Кропиничанин вийшов до фіналу чемпіонату Європи з легкої атлетики

Перегляди: 1629

У Таллінні проходить чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів не старших 23 років.

У молодіжній європейський першості бере й участь бронзовий призер юнацької Олімпіади 2018 року, кропивничанин Олег Дорощук. Сьогодні відбулися кваліфікаційні змагання зі стрибків у висоту, в яких учень Геннадія Здітовецького з першим результатом вийшов до фіналу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вихованець ОСДЮШОР-2 виступав у групі В, де за право боротися за нагороди змагалися вісім спортсменів. Олег Дорощук із першої спроби подолав 202 та 207 см. Дві спроби знадобилися кропивничанину, щоб підкорити 211 см. А ось 2 метри 15 сантиметрів наш земляк взяв із першої спроби. Тож за меншої кількості використаних спроб Олег Дорощук став першим у своїй групі та вийшов до фіналу.

В іншій групі до складу фіналістів потрапив ще один українець Владислав Лавський.

Фінальні змагання в чоловічих стрибках у висоту розпочнуться о 17:40 у неділю, 11 травня. А сьогодні золоту медаль у метанні молота здобув Михайло Кохан. Це поки що єдина нагорода нашої збірної в Таллінні. Для перемоги українцю вистачило спроби на 77 метрів 88 сантиметрів. Срібло у Христоса Францескакіса (75 метрів 23 сантиметри), а бронза дісталася шведу Карлосу Рагнару, який відправив снаряд на 73 метри 85 сантиметри.