Мер Кропивницького про ремонт водопроводу: «Розрили? Відновіть!»

Перегляди: 1563

«Україна-Центр»

Основною темою чергової апаратної наради у міського голови Кропивницького Андрія Райковича стало водопостачання обласного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Директорка Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Валентина Давидчук розповіла про нинішню ситуацію на підприємстві та перспективи розвитку: «Всього у місті розподіляється вода по 848 кілометрах труб. Крім самого міста, міськводоканал постачає нею ще і Созонівку та Підгайці. За останні роки водне господарство зробило просто прорив уперед. Наприклад, введена автоматизована система управління на всіх насосних станціях (без участі людей усе відбувається). Якість води відповідає всім прописаним нормативними актами нормам. Незважаючи на те, що знос водопровідних мереж становить 74 відсотки, постійно йде активна робота з заміни й оновлення труб та устаткування.

Наприклад, за кредитні кошти Світового банку замінено три кілометри магістрального входу від пам'ятника "Катюші". Також замінили трубу, яка постачає воду на Лелеківку і Стару Балашівку, замінили насос на водозаборі "Холодні ключі", який подає воду на Арнаутове та селище Гірниче. Замінили сталеву трубу від Набережної до ДЮЦа, яка виробила свій ресурс ще 20 років тому, ремонтні роботи пройшли ще на десятках дільниць мережі.

В рамках того ж контракту зі Світовим банком "Реконструкція та розвиток каналізаційних насосних станцій" у Кропивницькому вперше за 30 років оновили сім з 19 міських каналізаційних насосних станцій. Вони приймають стоки, які самопливом течуть з житлових масивів, а далі насоси перекачують їх на очисні споруди. На станціях замінили насосні агрегати на нові, сучасні, засувки, трубопроводи, лічильники води, шафи диспетчеризації (тепер дані про роботу КНС передаються в автоматичному режимі), шафи автоматизації тощо. Ми почали виробляти власний гіпохлорит натрію для знезараження води. Після проведених ремонтів за 2020-2021 роки ми постелили 2200 метрів асфальтового покриття».

Андрій Райкович подякував Валентині Давидчук за проведену роботу з модернізації водного господарства міста і попросив: «Якісно робіть відновлювальні роботи на дорогах після заміни труб й іншого. І не тільки асфальт, але і подушку під ним, і все інше. Не тільки водопроводи і врізки повинні бути зроблені якісно, а й дороги, ними ж громадський транспорт рухається. Ну і ситуація з вулицею Вокзальною просто ганебна. Замінили труби, зробили покриття, а потім виявилося, що треба ще якісь врізки робити! По новій розривати вулицю! Валентино Миколаївно, тримайте цю роботу під контролем».