На Кіровоградщині гроші з ковідного фонду віддають фігуранту кримінальних розслідувань

Перегляди: 3750

6 липня Новомиргородська міська лікарня без проведення тендеру замовила капітальний ремонт системи киснепостачання вартістю 1 мільйон гривень.

Про це з посиланням на ProZorro повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://cbn.com.ua/2021/06/25/sportshkolu-na-kirovogradshhyni-remontuvatyme-figurant-kryminalnyh-provadzhen/

З березня минулого року дія Закону України «Про публічні закупівлі» не поширюється на випадки, якщо «предметом закупівлі є товари, роботи чи послуги, необхідні для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби Covid-19». Це зробили, щоб спростити процедури та прискорити закупівлі.

Ця норма закону дала можливість Новомиргородській міській лікарні без використання електронної системи закупівель Prozorro укласти договір на проведення капітального ремонту системи киснепостачання з ПП «Укргазкомфорт».

Від імені ПП «Укргазкомфорт» договір підписаний директором компанії Євгеном Постолатієм, який, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, проходить обвинуваченим за ст. ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).

Слідчі встановили, що під час виконання ремонтних робіт по об’єкту «Реконструкція котельні та системи опалення Іванівської філії КЗ "Соколівське НВО"» керівник ПП «Укргазкомфорт», «увійшовши у злочинну змову з керівником відділу освіти, молоді та спорту Соколівської сільської ради, вчинив розтрату та привласнення 300 000 грн, що полягало у завищені собівартості матеріалів, що використовувалися при виконанні робіт». 12 липня справа буде розглядатись у Кіровоградському районному суді.

Також слідчі СУ ГУ Національної поліції в Кіровоградській області здійснюють досудове розслідування за фактом внесення завідомо неправдивих відомостей щодо об’ємів, вартості виконаних підрядних робіт, а також цін на будівельні матеріали під час виконання робіт за укладеними між відділом освіти молоді та спорту Новоукраїнської РДА та ПП «Ліга монтажу» договорами на реконструкцію котельні Рівнянської ЗШ №5 та реконструкцію котельні Глодоської ЗШ І-ІІІ ступенів. Як встановили правоохоронці, керівник ПП «Ліга монтажу» Євген Постолатій, виконуючи роботи на вказаних об’єктах, будучи одночасно керівником ПП «Артгазбуд» уклав договори з відділом освіти, молоді та спорту Новоукраїнської РДА та виконував сам у себе авторський нагляд і розробляв проектно-кошторисну документацію.