Посол Словацької республіки в Україні Марек Шафін познайомився з Олександрією (фото)

Перегляди: 2173

9 липня до Олександрії приїхав посол Словацької республіки в Україні Марек Шафін, який разом з міським головою Сергієм Кузьменком урочисто відкрив виставку сучасних художників Словаччини і поспілкувався з журналістами.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Після урочистої частини поважний гість виявив бажання познайомитися з туристичною Олександрією і навіть побував на одному із передових підприємств Олександрійської громади – ТОВ «АгроВіста».

Відпочатку Марек Шафін та заступник міського голови Ірина Чемерис відвідали Музейний центр ім. А. Ф. Худякової, де наразі діє фото-виставка Віталія Попкова, нашого земляка і всесвітньо відомого фотографа. Посол оглянув експозицію, познайомився з її автором та висловив захоплення його роботами.

Після цього делегація відвідала Головківку, поспілкувалася з керівництвом вищезазначеної компанії та побувала в місцевому храмі, який оздоблений фресками та оригінальними іконами.

На завершення екскурсії гості завітали до Олександрійського театру, де були вражені його архітектурою, внутрішнім інтер’єром і технічними можливостями.

Загалом, посол відзначив місто, як цікавий історичний, туристичний та економічний об’єкт і висловив бажання до співпраці та обміну культурним досвідом.