Кропивничанин поcів п’яте місце на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Перегляди: 1027

У Таллінні сьогодні завершується чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів не старших 23-х років.

На молодіжній європейський першості Кіровоградщину в стрибках у висоту представляв вихованець ОСДЮШОР-2 Олег Дорощук, інформує кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учень Геннадія Здітовецького впевнено пройшов кваліфікацію й був серед претендентів на нагороди. За медалі сьогодні боролися 12 спортсменів.

Кропивничанин розпочав боротьбу на висоті 2 метри 10 сантиметрів, яку подолав із першої спроби. Також із першої спроби бронзовому призеру юнацької Олімпіади та срібному медалісту юніорської європейської першості підкорилися 2 метри 14 сантиметрів. А ось планка на висоті 2 метри 17 сантиметрів цього разу нашому земляку не підкорилася. У підсумку, кропивничанин посів п’яте місце.

Ще один українець Владислав Лавський із результатом 2 метри 14 сантиметрів також фінішував п’ятим.

Якби українці подолали наступну висоту, то мали б шанси на медалі. Адже срібний та бронзовий призер молодіжного чемпіонату Європи француз Натан Ісмар та італієць Мануєль Ландо зупинилися саме на висоті 2 метри 17 сантиметрів. Також 2 метри 17 сантиметрів в активі Джоеля Хана, який за більшою кількістю спроб посів четверте місце.

Чемпіоном Європи зі стрибком на 2 метри 20 сантиметрів, що є його персональним рекордом, став Ян Стефела з Чехії.

На цьому чемпіонаті Європи золоті нагороди здобули Михайло Кохан у метанні молота та Ярослава Магучіх у стрибках у висоту. Ще одну бронзу виборола наша естафетна четвірка в бігу 4 по 100 метрів. У медальному заліку збірна України посіла дванадцяте місце.