Аналітики підрахували, скільки жителі Кіровоградщини витратили на нові авто за пів року

Перегляди: 888

Впродовж січня-червня у Кропивницькому та Кіровоградській області зареєстрували 825 нових автомобілів загальною вартістю 24 млн дол.

Позашляховики і кросовери становили 76% від загальної кількості проданих авто в регіоні, повідомляє прес-служба сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://cbn.com.ua/2021/05/14/zhyteli-kirovogradshhyny-vytratyly-u-kvitni-na-pokupku-avto-ponad-5-mln-dol/

Дизельними двигунами були обладнані 32% автомобілів. Середня ціна склала 29 000 дол., якщо не враховувати вартості додаткового обладнання.

Найпопулярнішим брендом було Renault. У регіоні з початку року придбали 180 таких автомобілів на суму 3 млн дол. Кросовер Toyota RAV4 став бестселером серед моделей і покрив 8% продажів. Крім нього, часто купували Renault Duster і Renault Logan.

Загалом упродовж січня-червня в Україні зареєстрували 48 000 нових автомобілів на загальну вартість 1,5 млрд дола. Це на 23% більше, ніж в аналогічний період минулого року. Серед усіх зареєстрованих в Україні авто були й автомобілі преміум-сегменту: чотири Rolls-Royce Cullinan; один Rolls-Royce Wraith; один Rolls-Royce Ghost; дев’ять Bentley Continental GT; п’ять Bentley Flying Spur та один Aston Martin DB11.

https://cbn.com.ua/2020/08/20/zhyteli-kirovogradshhyny-u-lypni-kupyly-avtivok-na-chotyry-miljony-dolariv/

У травні в Кропивницькому та Кіровоградській області придбали 145 нових автомобілів на суму 4,3 млн дол., найпопулярнішою маркою також було Renault. Серед моделей тоді найбільшу кількість продажів отримали Renault Duster, Nissan Qashqai та Toyota Land Cruiser Prado.