У Кропивницькому проводять «сафарі»

Перегляди: 1533

З 19 по 31 липня громадські організації «Плато» та «Молодіжний центр Кіровоградської області» за підтримки ПРООН в Україні у рамках Українського урбаністичного форуму організовують «Сафарі для громад у Кропивницькому».

Про це CBN повідомила координаторка проекту Євгенія Ткаченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сафарі для громад» – програма, спрямована на залучення активних жителів до пошуку природоорієнтованих рішень задля подолання екологічних проблем громад, ліквідації наслідків кліматичної зміни, нераціонального використання ресурсів.

Програма покликана навчити членів спільноти помічати проблеми і брати участь у розробці інноваційних рішень, що базуються на моделях, властивих природним екосистемам.

Долучитися до програми можна індивідуально або командами.

Індивідуальна участь передбачає:

- проходження тижневого онлайн-навчання про природоорієнтовані рішення;

- можливість за результатами тематичного тестування отримати сертифікат сафарі-амбасадора/ки.

Командна участь передбачає:

- проходження онлайн-навчання про природоорієнтовані рішення;

- розробку прототипів природоорієнтованих проєктів;

- змагання за фінансування на реалізацію проектів (призовий фонд для команд-переможниць становить 60 000 грн).

Для реєстрації необхідно заповнити форму за посиланням. Дедлайн реєстрації – 18 липня включно.

Програма може бути цікавою для громадських активістів, представників ОСББ і місцевих громад, освітян, урбаністів, ландшафтних дизайнерів та архітекторів, фахівців з корпоративної соціальної відповідальності та загалом для активних жителів, що цікавляться темами збереження довкілля і підвищення екологічної свідомості.

Довідка. «Сафарі для громад» – програма, яка реалізується проектом «Природоорієнтовані рішення для сталих міст» Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні. «Полювання» розпочалося у Києві восени 2019 року, а у 2020-му продовжилося у Львові та Білій Церкві. За результатами реалізовано п’ять природоорієнтованих рішень у Києві, ще по одному проекту втілюються в Білій Церкві та Львові. Також у рамках проекту ГО «Плато» та Фонд захисту біорізноманіття України створили чат-бот @Safari_Community_bot на платформі Telegram, наповнений детальною інформацією про 26 природоорієнтованих рішень.

Контакти для ЗМІ: (095) 31 85 129 - Євгенія Ткаченко - координатор проекту в Кропивницькому.