У Кропивницькому презентували книгу, присвячену письменниці Олені Блаватській

Перегляди: 832

Книгу «Говорит Елена Блаватская» сьогодні у відділі краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського презентувала голова обласного відділення міжнародного Теософського товариства Раїса Калашнікова, передає CBN.

Це видання стало результатом кропіткої роботи кропивницьких теософів з вивчення трудів відомої на увесь світ філософині. Протягом п’яти років на сайті товариства «Теософія Кіровоградщини» публікувалися цитати з книг Блаватської «Викрита Ізіда», «Таємна доктрина», «Ключ до теософії», «Голос Безмовності», зі статей, листів та художніх творів. Вони лягли в основу видання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

1875 року в Нью-Йорку Олена Блаватська з однодумцями заснувала Теософське товариство з девізом «Немає релігії вище істини». Слово «теософія» Блаватська трактувала як «Божественна мудрість». Фундаментом теософського вчення стали її робота «Таємна Доктрина». За мету теософи бачили братство людства незалежно від рас, кольору шкіри, релігії чи соціального становища, по-друге, вивчення древніх світових релігій для порівняння і формулювання універсальної етики, а також вивчення та розвиток прихованих божественних, або надприродних сил в людині.

Десять років поспіль члени обласного відділення міжнародного Теософського товариства займаються просвітницькою діяльністю, знайомлять з ідеями теософії, вченням Блаватської інших – читають лекції, проводять круглі столи тощо. За словами Раїси Калашнікової, Блаватська допомагає їм духовно зростати. Зараз вони вивчають фрагменти «Книги Золотих Правил», вперше оприлюднені філософинею.

Голова обласного відділення розповіла гостям про життєвий шлях теософині. Блаватська народилася в Єкатеринославі – нинішньому Дніпрі. В будинку, де вона жила, знаходиться єдиний у світі музей Олени Блаватської.

Під час презентації її учасники цитували з нової книги думки Олени Блаватської.

Як зізналась пані Раїса, вивчення теософії зробило її життя більш наповненим і взагалі іншим: «У мене розширився світогляд та географія спілкування. Я багато переосмислила в своєму характері і продовжую це робити. Недосконалості в мені багато. Я дуже добре розумію те, про що не думала раніше». За її словами, теософія змінила її свідомість та духовні пріоритети.