«Слуги народу» з Кіровоградщини не підтримали ініціативу Зеленського щодо зменшення промислового забруднення

Перегляди: 952

15 липня Верховна Рада розглядала не тільки питання відставки Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а й кілька важливих законопроектів про захист довкілля.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зокрема, вчора розглядались проекти закону №3091 «Про державний екологічний контроль», №4461 «Про території Смарагдової мережі» та №4167 «Про запобігання, зменшення та контроль забруднення внаслідок промислової діяльності».

Метою цих законопроектів є захист довкілля, життя та здоров’я людини, а також покращення стану довкілля, гарантування екологічної безпеки та збереження природних територій і об'єктів, що підлягають особливій охороні. Нові норми передбачали зменшення та усунення забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності, забезпечення високого рівня захисту довкілля, застосування найкращих доступних технологій та методів управління, моніторингу викидів та контролю.

Під час голосування народні обранці підтримали закони про державний екологічний контроль і території Смарагдової мережі, а законопроект про запобігання, зменшення та контроль забруднення внаслідок промислової діяльності провалили.

Незважаючи на те, що у червні, під час екологічного форуму, президент Володимир Зеленський пообіцяв прийняття необхідних екологічних законів, без яких неможливе зменшення промислового забруднення, нардепи з Кіровоградщини від «Слуги народу» не віддали свої голоси за ці законопроекти.

Законопроект про зменшення та контроль забруднення не підтримав жоден народний обранець від Кіровоградщини.

Законопроекти про державний екологічний контроль і території Смарагдової мережі підтримали Олег Воронько, Олександр Дануца та Юрій Кузбит.

Богдан Торохтій віддав свій голос лише за закон про державний екологічний контроль.

Ігор Мурдій та Олесь Довгий не підтримали жоден з трьох екологічних законопроектів.