У Долинській визначився володар Кубка Анатолія Кравченка з футболу серед ветеранів

Перегляди: 1927

Традиційний Кубок Кіровоградської області пам'яті Анатолія Кравченка серед гравців, яким виповнилося 35 років і старших, цього року проходив у Долинській.

У турнірі взяли участь вісім команд, які, незважаючи на спекотну погоду, продемонстрували свої найкращі якості. На попередньому етапі учасники змагань були розбиті на дві групи. Суперники грали два тайми по 12 хвилин.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександрійці в стартовій грі переграли долинчан - 1:0. А потім ветерани Олександрії два поєдинки завершили нульовими нічиїми, але здобули перемоги в серіях післяматчевих пенальті над кропивничанами та ФК «Знам'янка». Це дозволило саме олексайндрійцям вийти до фіналу.

Другими тут фінішували кропивничани, які після нічиєї в основний час зі знам’янчанами 1:1 краще виконали післяматчеві пенальті. А потім представники обласного центру розібралися з господарями турніру - 2:0. Ну а долинчани з таким же рахунком були сильнішими за представників Знам'янки та стали третіми.

В іншій групі всі три матчі виграли ветерани Новоархангельська. Футболісти «Арсеналу» мінімально здолали команду з села Дмитрівка Знам'янського району - 1:0, в непростому матчі переграли ФК «Устинівка» - 3:1 й у вирішальному матчі за перше місце розгромили «Динамо» з Компаніївки - 6:0. Компаніївці двічі з однаковим рахунком - 2:0 - були сильнішими за дмітрівців і конкурентів з Устинівки. Устинівці фінішували третіми, перегравши представників Знам'янського району - 4:0.

За регламентом команди, які зайняли другі місця, розіграли бронзові медалі. Тут кропивничани мали масу гольових нагод в протистоянні з динамівцями з Компаніївки, але реалізували лише один момент у першому таймі - 1:0.

У фіналі сталася справжня сенсація. Беззаперечними фаворитами тут були олександрійці. Та ветерани з Новоархангельска прекрасно діяли в захисті, майже нічого не дозволяючи створити біля своїх воріт конкурентам. Та й у нападі саме новоархангельці до перерви діяли більш конструктивно й декілька разів реально загрожували воротам суперників.

У першому таймі відзначитися фіналістам не вдалося. А ось у середині другого тайму після націленої передачі з лівого флангу нападник «Арсеналу» вдало зіграв на випередження й переправив м’яч до сітки. Незважаючи на всі зусилля, відігратися олександрійцям так і не вдалося. Фінальний свисток засвідчив перемогу ветеранів Новоархангельска, які стали володарями Кубка Анатолія Кравченка 2021 року.

Голова обласної асоціації футболу Віктор Безсмертний, який нагороджував переможців та призерів, подякував долинчанам за чудову організацію змагань, зазначив, що перемога новоархангельского «Арсенала» абсолютна заслужена та порадував тим, що найближчим часом відбудуться змагання пам’яті Олексія Кацмана, Юрія Касьонкіна та Віктора Кириченка серед ветеранів старших за 40, 45 і 50 років.