На Кіровоградщині «оригінально» назвали стрітбольну команду - «Гітлерівці»

Перегляди: 9955

Геннадій Рибченков, «Україна-Центр»

З Новомиргорода прийшла просто шокуюча інформація. У суботу на центральній площі там проходили в рамках святкування Дня міста змагання зі стрітболу - вуличного баскетболу три на три. Одна з команд, які брали участь в змаганнях, називалася... «Гітлерівці». Серйозно. «Гітлерівці».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

День міста, як завжди, пройшов на найвищому рівні, доводилося бувати. Мало в якому з невеликих міст, райцентрів з таким розмахом відзначають свій День, багато в чому завдяки солідному спонсору, ВКФ «Велта», яка видобуває титанову руду в районі і є найбільшим платником податків.

Міський голова Новомиргорода Ігор Забажан теж в шоці - він був не в курсі всіх подій, що відбуваються, і про «гітлерівців» дізнався, як і всі городяни, які прийшли на центральну площу.

На всю країну озвучив цю інформацію Ігор Немировський: «Доброго дня, жителі Новомиргорода! Сьогодні вдень, приїхавши в місто, прийшли з сином на центральну площу, де поруч з атракціонами проходили змагання зі стрітболу (баскетбол 3 на 3). Ми підійшли подивитися на гру дітей, після жіночої команди вийшли дві команди хлопців з Новомиргорода, і прозвучало оголошення від ведучих змагань: "Приготуватися командам "Фенікс" і "Гітлерівці""!!!

Я подумав, що не дочув, після завершення гри було повторне оголошення, "Гітлерівці"... Я не дочув... Для впевненості перепитав у хлопців із сусідньої команди. Вони зі сміхом підтвердили, що назва команди - "Гітлерівці"...

Поліція на площі теж була присутня.

Але найстрашніше, що повна площа людей - і нікого це не бентежить.

Такими темпами будемо в квітні святкувати день народження Гітлера?

Хоча, може, я не маю рації, і це зараз нормально?»

Батько Ігоря Немировського, в минулому міський голова Новомиргорода Яків Борисович Немировський, теж шокований: «При гітлерівській окупації загинули десятки моїх родичів. Населення Новомиргорода і Златополя скоротилося вдвічі. І тепер ці підлітки називають себе "гітлерівцями". Що у них в головах? Вони не читають книг, не знають історію, і це страшно... Якими будуть наступні покоління?»