ФК «Олександрія» переміг «Зорю»

Перегляди: 437

У першому турі Української Прем’єр-Ліги олександрійці в Запоріжжі зустрічалися з луганською «Зорею», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це був дебютний матч Юрія Гури на чолі олександрійської команди. Новий наставник зробив ставку на перевірених бійців. Трійка новачків на поле з перших хвилин з’явилася. І якщо для Андрія Цурікова це було повернення до команди, то Демченко та Одарюк зіграли вперше. Ну й ставка на вістрі атаки була зроблена на молодого чемпіона світу серед 20-ти річних Дениса Устименка. У «Зорі» в основі грав Булеца, який минулий сезон проводив в СК «Дніпро-1». А на інших позиціях Віктор Скрипник задіяв своїх провідних виконавців. Хоча Алах’яр з Гладким залишилися в запасі.

Перший тайм проходив за рівної напруженої боротьби. Особливо небезпечних моментів суперники не створили. Хоча випади хлопців Юрія Гури виглядали більш перспективними. Здавалося, що на перерву суперники підуть за «сухого» рахунку. Та на 40-й хвилині Іван Калюжний підхопив м’яч на власній половині, зробив рейд до штрафної суперників і зряче пробив в правий від себе нижній кут воріт. Микита Шевченко врятувати господарів не зміг.

У другому таймі більше атакувала «Зоря». Але олександрійці не тільки надійно захищалися, але й відповідали стрімкими контр випадами. І шансів подвоїти рахунок в гостей, навіть, було більше, ніж у господарів. Трохи не вистачило влучності Одарюку, а аргентинець Спінеллі, який вийшов на заміну, не реалізував чистий вихід один на один. Нападник пробив безхитрісно прямо в Шевченка. Луганчани намагалися відігратися й навіть замінили двійку своїх форвардів Шахаба та Громова на Гладкого та Алах’яра. Та особливо зиску від цього підопічні Віктора Скрипника не отримали.

Гості доволі злагоджено захищалися, вибігали в контратаки, пресингували, продемонстрували відмінну фізичну готовність й довели справу до заслуженої мінімальної перемоги. Фінальний свисток зафіксував рахунок – 0:1. А Юрій Гура вікторією над бронзовим призером минулого чемпіонату на виїзді вже на старті сезону дав гарну відповідь скептикам, які не особливо вірили в нового наставника олександрійців і можливості його команди.