У Кропивницькому визначилися з програмою святкування Дня міста

Перегляди: 2371

Сьогодні, 27 липня, у міськраді відбулась робоча нарада з підготовки до відзначення 267-ї річниці з дня заснування Кропивницького, передає CBN.

Починаючи з 13-го вересня і протягом цілого тижня у Кропивницькому проходитимуть різні важливі події, приурочені до свята.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Святковий марафон розпочне публічна презентація книги філологині Оксани Гольник з промовистою назвою «В пошуках голосу Марка Кропивницького». Презентація запланована на вечір 13-го вересня, і має відбутися на Театральній площі для широкого загалу за участі акторів Кропивницького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького.

Заходи кожного наступного дня будуть присвячені конкретним сферам — освітній галузі, спорту, медицині, дорогам і комунальному транспорту. Це відкриття міжшкільного ресурсного центру, сучасного спортивного майданчика у мікрорайоні Новий, двох відділень у міському пологовому будинку, і насамкінець — відремонтованої вулиці Вокзальної, де місту і його громаді також презентують 10 нових автобусів.

У рамках відзначення Дня міста у Кропивницькому також проходитиме масштабний всеукраїнський хореографічний фестиваль. Взяти участь у ньому вже погодились 18 областей.

Високий рівень фестивалю надасть своїми майстер-класами для учасників видатний хореограф Мирослав Вантух.

Найбільш насиченим днем стане субота, 18 вересня. Зранку відбудуться урочистості біля приміщення міської ради, а далі протягом усього дня центральна частина міста буде сповнена цікавими локаціями, починаючи від смаколиків на фестивалі вуличної їжі «Смак-фест», і завершуючи селфі біля тематичних фотозон.

А кульмінацією свята стане вечірній концерт на площі Героїв Майдану, ім'я запрошеної зірки в міській раді поки що тримають в секреті.