У Кропивницькому затриманому на хабарі поліцейському виплатили 92 тисячі гривень зарплати

Перегляди: 3966

26 липня начальник відділення вчинення злочинів проти життя та здоров’я особи СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Олег Шураков повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані.

Поліцейський задекларував отримання заробітної плати у розмірі 91 913 гривень, повідомляє кореспондент CBN з посиланням на реєстр декларацій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Враховуючи, що у минулому році середньомісячна заробітна плата Олега Шуракова дорівнювала 20 тисяч на місяць (згідно поданої декларації, за 2020 рік він отримав 242 704 гривень зарплати), після затримання на хабарі поліцейському одноразово була нарахована заробітна плата приблизно за чотири з половиною місяці.

Нагадаємо, на початку липня у службовому кабінеті під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 3 тисячі доларів США затримали начальника відділення вчинення злочинів проти життя та здоров’я особи СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Олега Шуракова разом зі слідчим Володимиром Чорнобаєм.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили фігурантам справи про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.